SAMSUNG GALAXY S6 TOT Review

Λίγα λόγια

Δημιούργησε το samsung galaxy s6 ένα σχέδιο γνωστό με δεδομένα και στοιχεία βγαλμένα από το παρελθόν και στόχο να δημιουργήσει ένα κερδοφόρο μέλλον, οικονομικά είναι φανερό πως το galaxy s6 ήρθε να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και να διεκδικήσει της χαμένες πωλήσεις του samsung galaxy s5 και τα κακός κείμενα του τύπου και του αγοραστικού κοινού.

Η εμφάνιση της συσκευής είναι εντυπωσιακή αποβάλλοντας τα πλαστικά του παρελθόντος δίνοντας έμφαση στο μέταλλο όπου αγκαλιάζει περιμετρικά την συσκευή αφήνοντας μια αίσθηση σταθερότητας και ασφάλειας, ακόμη θα παρατηρήσουμε δυο γραμμές και από της δυο πλευρές, που πατάει αμυδρά στα βήματα που χάραξε το samsung galaxy alpha όπου οι γραμμές φιλοξενούν στην αριστερή πλευρά τους διακόπτες αυξομείωσης ήχου και δεξιά το διακόπτη ενεργοποίησης απενεργοποίησης της συσκευής καθώς και την διακριτική θήρα εισαγωγής nano sim.

Στην κάτω πλευρά θα δούμε να δεσπόζει στην μέση η θύρα φόρτισης και σύνδεσης ενώ στα αριστερά η εσοχή για τα ακουστικά και δεξιά τα ηχεία.
Ο συνδυασμός αυτός κάνει της φήμες να οργιάζουν για ομοιότητες με άλλες συσκευές. Στρέφοντας το βλέμμα στην κορυφή της συσκευής θα διακρίνουμε στην μέση τον αισθητήρα υπέρυθρων για των έλεγχο οικιακών συσκευών! Συνεχίζοντας θα παρατηρήσουμε την ύπαρξη γυαλιού (gorila glass 4) στην μπροστά και πίσω πλευρά της συσκευής που προσφέρει μια αίσθηση πολυτέλειας και ασφαλείας, στην μπροστά πλευρά της συσκευής δεσπόζει περήφανα η οθόνη διάστασης 5,1 τύπου super amoled ανάλυσης QHD (1440 x 2560 με 577 ppi) με τα εντυπωσιακά έντονα χρώματα και το εντυπωσιακό μαύρο αλλά με το γκριζωπό λευκώ.

Κάτω από την οθόνη το σκληρό κουμπί της κεντρικής οθόνης ενσωματώνει τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων ενώ δεξιά και αριστερά τα κουμπιά αφής του λειτουργικού της google, στο πάνω μέρος θα δούμε την κάμερα 5mp (1920×1080 fhd), τους αισθητήρες μέτρησης και το ηχείο ομιλίας του χριστή και ενδιάμεσα από την οθόνη και το ηχείο να λάμπει το όνομα της φίρμας samsung. Το πίσω μέρος της συσκευής συνεχίζει να εντυπωσιάζει καθώς έχει μια εξαιρετική κάμερα 16mp 4k και στα δεξιά της το φλας και των αισθητήρα καρδιακών παλμών να προκαλεί την καρδία σας να χτυπήσει πιο γρήγορα.

Στο εσωτερικό κόσμο της συσκευής θα δούμε να κινεί τα νήματα ο επεξεργαστής Exynos 7420 με οκτώ πύρινες στους οποίους η τέσσερις είναι ρυθμισμένοι στα 1.5 ghz και οι υπόλοιποι τέσσερις στα 2.1 ghz. Τα γραφικά να αναλαμβάνει η κάρτα γραφικών Mali-T760 με μνήμη ram 3gb και τις ενεργοβόρες απαιτήσεις της συσκευής τις καλύπτει μια μπαταρία χωρητικότητας 2550 μη αποσπώμενη η οποία δείχνει να ανταποκρίνεται ικανοποιητικά.

Συνεχίζοντας θα παρατηρήσουμε τον αποθηκευτικό χώρο όπου είναι ανάλογος με την συσκευή που θα επιλέξει ο εκάστοτε αγοραστής με τον χώρο να φτάνει τα 32gb, 64gb η 128gb δίχως την δυνατότητα επέκτασης μνήμης περιορίζοντας σημαντικά της απαιτήσεις μας και συνάμα προσφέροντας μας απλόχερα την απογοήτευση για αυτή την παράληψη της εταιρίας όπου θα προστεθεί και η έλλειψη ραδιοφώνου. Ευτυχώς δεν θα δούμε άλλες ελλείψεις αλλά θα δούμε να υπάρχουν διάφορα καλούδια όπως nfc, gps, ταχεία φόρτιση και όλα τα συναφή με αποκορύφωμα το ανερχόμενο μέλλον τον ψηφιακών ανέπαφων συναλλαγών. Το samsung pay αναλαμβάνει να καλύψει της οικονομικές συναλλαγές μας και να ανταγωνιστή την πρόταση της apple ( apple pay ).

Την αξιοποίηση της συσκευής την αναλαμβάνει το λογισμικό google android 5,0,2 lollipop με το περιβάλλον χρίσης της samsung το ανανεωμένο TouchWiz ελαφρύτερο και πιο φιλικό από ποτέ διορθώνοντας τα λάθη του παρελθόντος. Πλησιάζοντας στο τέλος θα μείνουμε ευχαριστημένοι με κάποιες λίγες σταγόνες πίκρας στων Ωκεανό ευχαρίστησης. Όσον αφορά το οικονομικό μέρος για να το αποκτήσουμε θα πρέπει να δαπανήσουμε από 749Ε (32gb) ως 980Ε (128gb) και μια γκάμα χρωμάτων ( λευκό , μαύρο , μπλε , χρυσό ) να καλύπτει της στιλιστικές μας ανησυχίες.