Το Dot είναι ένα Braille smartwatch για άτομα με προβλήματα στην όραση

dot_braille_smartwatch

Ενα smartwatch που αντί για οθόνη, χρησιμοποιεί το σύστημα Braille.

Οι άνθρωποι που χάνουν την όρασή τους, αποκλείονται από την καθημερινή χρήση πολλών ψηφιακών ευκολιών και συσκευών. Τη λύση για τους ανθρώπους αυτούς που έχουν προβλήματα όρασης και θέλουν να απολαύσουν τα οφέλη της ψηφιακής τεχνολογίας, δίνει το Dot.

Πρόκειται για ένα smartwatch που αντί για οθόνη, χρησιμοποιεί το σύστημα Braille. Το Dot αποτελείται από ένα σύστημα τεσσάρων σετ από έξι ψηφία που ανασηκώνονται και κρύβονται, με σκοπό να δημιουργήσουν τέσσερις χαρακτήρες του συστήματος γραφής Braille. Με τον τρόπο αυτό, άτομα περιορισμένης ή και καθόλου όρασης, θα μπορούν να διαβάζουν πληροφορίες και ειδοποιήσεις που εμφανίζονται στην οθόνη.

Το Dot μπορεί να λειτουργήσει για 10 ώρες πριν χρειαστεί φόρτιση και επικοινωνεί με το smartphone μέσω Bluetooth. Μπορεί να ειδοποιεί το χρήστη για διάφορα γεγονότα με δόνηση. Μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή του είναι το e-book reading που το μετατρέπει σε ένα φορητό ηλεκτρονικό βιβλίο Braille. Την ιδέα για την κατασκευή του είχε ένα startup στην Νότια Κορέα.

braille-smartwatch

Από τις ιστορίες τεχνολογίας /  TechStories.gr