Έρευνα: Αισχροκέρδεια στην ελληνική αγορά smartphone

2013-03-people-smartphones-f

Ίσος είναι παράξενο για κάποιους, αλλά η Ελλάδα κατέχει την 12η θέση στην λίστα με τις περισσότερο ακριβές αγορές smartphone, Με την πιο οικονομική αυτή της κίνας. Στην εν λόγο έρευνα έγινε ανάλυση σε ευρωπαϊκές, ασιατικές και αμερικάνικες αγορές, το αποτέλεσμα έδειξε ότι η χώρες που δεν έχουν επίσημο αντιπρόσωπο μιας εταιρίας αλλά απλό μεσάζοντα, παρατηρούνται σημάδια χρόνιας αισχροκέρδειας.

Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες με μεταβαλλόμενη τιμολογιακή πολιτική μα όχι ελεγχόμενη από τον εκάστοτε αντιπρόσωπο, δηλαδή οι εταιρίες μεσάζοντες δηλώνουν συγκεκριμένες τιμές και όχι ο επίσημος αντιπρόσωπος και σύμφωνα με έρευνα οι ακριβότερη κατηγορία ορίζετε τιμολογιακά με βάση το εκάστοτε Apple Iphone της εποχής, έτσι απλά λιπών παίρνουν τις τιμές τους και άλλες μικρές κατηγορίες smartphone.

Πρακτικά στην τιμή του smartphone που θα φτάσει στα χέρια μας προσκολλάται 30 με 40% από την μέση τιμή της συσκευής μας στο εξωτερικό, έτσι το τοπίο έχει ως εξής. παίρνει ποσοστά λογικά η εταιρία και η αντιπροσωπία, μετά ο μεσάζοντας και η εταιρία παροχής δικτύου κινητής τηλεφωνίας, και τέλος το κράτος όπου ζητάει 23% Φ.Π.Α.