ΙΔΕΕΣ & ΑΠΟΨΕΙΣ: Η απουσία τεχνολογίας προκαλεί δημιουργική καταστροφή στις επιχειρήσεις

Τι είναι άραγε η δημιουργική καταστροφή;

Με απλά λόγια είναι όταν μια επιχείρηση δεν αναπτύσεται για να ανταγωνιστεί το περιβάλλον ανταγωνισμού και μένει πίσω με αποτέλεσμα την καταστροφή και τον θάνατο της.
Πώς μπορούμε να σώσουμε την επιχείρηση μας ώστε να μην πέσει θύμα της; Μα φυσικά κάνοντας έρευνα και ανάπτυξη ή ακόμα καλύτερα εισάγοντας την τεχνολογία στον τρόπο λειτουργίας της, με την εισαγωγή τεχνολογίας θα πετύχουμε, γρήγορη προώθηση των υπηρεσιών ή των προϊόντων μας, επικοινωνία με νέους προμηθευτές και τομείς από το διαδίκτυο που συνεπάγεται με την γνωριμία με νέους συνεργάτες ή πελάτες, ακόμα με το διαδίκτυο μπορούμε να παρακολουθήσουμε την πορεία των ανταγωνιστών ή επιχειρήσεων πρότυπα ώστε να πάρουμε ιδέες.

Εκτός από το διαδίκτυο πρέπει να ανακαλύψουμε τα κατάλληλα τεχνολογικά μέσα και εργαλεία που θα μας διευκολύνουν την δουλειά μας και θα επιταχύνουν τις εργασίες μας όπως, ψηφιακές βάσεις δεδομένων, λογιστικά προγράμματα , προγράμματα ανατροφοδότησης, μηχανήματα παραγωγής προϊόντων και λειτουργικά συστήματα εξειδικευμένα πάνω στην εκάστοτε επιχείρηση.

Η επιχείρηση μας είναι ένας ζωντανός οργανισμός και πρέπει να την προσέχουμε και να την συντηρούμε ώστε να μην γεράσει και να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστική.

 

Δρακούλης Σταύρος