Νέο εμπορικό άνοιγμα για την εταιρεία VAIO

Η “ανεξάρτητη” εταιρεία VAIO κάνει άνοιγμα στην παγκόσμια αγορά με τις ευλογίες της Sony.

Η Sony είχε ανεξαρτητοποιήσει και περιορίσει το τμήμα VAIO κόβοντας την παραγωγή της πριν μερικά χρόνια και διατηρώντας την απλά σαν θυγατρική εταιρεία για την εγχώρια αγορά της Ιαπωνίας, έχοντας απλά τον ρόλο του μετόχου.

 

Η VAIO πλέον σαν ανεξάρτητη θυγατρική της Sony προχωράει σύμφωνα με ανακοίνωση στην παρουσίαση και κυκλοφορία μια γκάμας προϊόντων με αφετηρία την Ιαπωνία και ΗΠΑ και σκοπό την παγκόσμια αγορά.

Οι συσκευές που θα κυκλοφορήσει η θυγατρική εταιρεία VAIO είναι παντός τύπου επαγγελματικοί φορητοί υπολογιστές, με δυο σειρές προϊόντων S και Z που όλες θα είναι εξοπλισμένες με λειτουργικό Microsoft Windows 10 Pro.

 

 

Τέλος η εταιρεία VAIO έχει προχωρήσει στην κυκλοφορία της στην αμερικάνικη αγορά και στην Ιαπωνία ενώ σύντομα στην ευρωπαϊκή ένωση και Ρωσία, με την Sony να διατηρεί ενεργό ρόλο και να θέλει πιλοτικά να αυξήσει το μερίδιο της στην εταιρεία, καθώς από το 13% που κατείχε της θυγατρικής, έφτασε σταδιακά στο 24% και σκοπεύει να συνεχίσει την αφομοίωση της εταιρείας και την επιρροή της.