Δοκιμή και παρουσίαση: NOKIA 6

Η HMD Global μας προσέφερε το NOKIA 6 απευθείας από την κίνα.

Η νέα συσκευή δεν διαθέτει Ελληνικό μενού και δεν θα κυκλοφορήσει η συγκεκριμένη έκδοση στην χώρας μας, το Nokia 6 σχεδιαστικά υιοθετεί μια σοβαρή εμφάνιση, καθώς συνδυάζει αυστηρές άκρες και κατασκευή από μέταλλο και γυαλί που τα παντρεύει εντυπωσιακά, η αίσθηση που μας προσφέρει είναι επηρεασμένη από το παρελθόν της φιλανδικής εταιρείας με το μέταλλο και το γυαλί να προσφέρουν ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα και στο σκούρο μπλε χρώμα να μας θυμίζει σε απόχρωση το θρυλικό 3310.

 

Στην υπόλοιπη εμφάνιση η συσκευή διαθέτει μια οθόνη καλή και τυπική με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, η κάμερες της συσκευής είναι καλή, με την πίσω κάμερα είναι εντυπωσιακή και στο σκοτάδι.

Ο εσωτερικός κόσμος της συσκευής αποτελείτε από έναν Snapdragon 430 επεξεργαστή από την Qualcomm που κινεί τα νήματα και συνεργάζεται με 4 GB RAM που σε συνδυασμό με την κάρτα γραφικών προσφέρουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα, με την εσωτερική μνήμη της συσκευής να είναι 64GB.

Τις ενεργοβόρες απαιτήσεις της συσκευής της διαχειρίζεται μια μπαταρία 3000mah που ανταποκρίνεται εντυπωσιακά καθώς με μια εξαντλητική χρίση έφτασε με επιτυχία τις 36 ώρες χρίσης, αν και το δίκτυο της χώρας μας δεν συνεργάζεται σωστά με την συσκευή.

Τέλος η συσκευή είναι σίγουρα πολλή ενδιαφέρον, καθώς διαθέτει μια αυστηρή εμφάνιση με έναν εσωτερικό κόσμο που μπορεί να αντεπεξέλθει στα περισσότερα αν και δεν έχει τον καλύτερο επεξεργαστή στην αγορά καθώς είναι στην χαμηλή κατηγορία των CPU, το νέο NOKIA 6 είναι μια καλή αρχή για την εταιρεία, που θα δώσει τα φώτα του στις νέες συσκευές της εταιρείας.

Nokia 6

Οθόνη 5.5 ιντσες FHD (1920 x 1080)
Επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 430
Επεξεργαστής γραφικών Adreno 505 GPU
Μνήμη RAM 4GB
Αποθηκευτικός χώρος 64GB (+microSD)
Κάμερα 16MP
Εμπρόσθια κάμερα 8MP
Ηχεία stereo, Dolby Atmos, Dual SIM, Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, WiFi, Bluetooth, GPS, 4G LTE, NFC
Λειτουργικό σύστημα Android 7.0
Μπαταρία 3000mAh