Δοκιμή και παρουσίαση: LG G6 VS Samsung Galaxy s8

Είναι μια μάχη τιτάνων ανάμεσα σε δυο καταπληκτικούς πρεσβευτές.

Οι δυο συσκευές που έχουν τραβήξει τα βλέμματα του αγοραστικού κοινού, είναι σίγουρα καταπληκτικές, αλλά πια έχει το πλεονέκτημα και που;

Η δοκιμή μας θα ασχοληθεί με την εμπειρία χρίσης, δυνατοτήτων και κατασκευής, ανάμεσα στο LG G6 και το Samsung Galaxy s8 της ευρωπαϊκής έκδοσης.

Η ποιότητα κατασκευής είναι αξιομνημόνευτη και στις δυο συσκευές με την ομορφιά να διαφέρει ανάλογα με το γούστο του κάθε ανθρώπου, αν και η οθόνη Edge του Galaxy s8 κλέβει τις εντυπώσεις.

Το LG G6 δίνει μια πλακέ εντυπωσιακή κατασκευή με καταπληκτικό κράτημα στο χέρι και λόγο των λίγων πλήκτρων σε αντίθεση με το Galaxy s8 μας απαλλάσσει από περιττές κινήσεις.

Ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων στο Galaxy s8 δεν είναι σωστά τοποθετημένος σε αντίθεση με το LG G6, και επίσης είναι πιο αργός, το έξτρα κουμπί του Galaxy s8 που ανοίγει την Bixby είναι περιττό και άκομψο, με τον αισθητήρα ίριδας του Galaxy s8 να μην έχει λόγο ύπαρξης και να κάνει τραγικά λάθη.

Στο θέμα του ήχου το Samsung Galaxy s8 έχει το πλεονέκτημα και σαν ηχείο και σαν εμπειρία ακρόασης από τα ακουστικά της AKG, αν και το LG G6 με ένα ζευγάρι καλά ακουστικά είναι ακριβός το ίδιο.

 

Η ικανότητα προβολής των συσκευών είναι κάτι που θα σταθούμε ιδιαίτερα, οι οθόνες είναι καταπληκτικές και στα δυο μοντέλα, η οθόνη του LG G6 είναι περισσότερο φυσική και βολική στην προβολή υπηρεσιών και πολλαπλών εφαρμογών, με την καταπληκτική οθόνη του galaxy s8 να έχει ανώτερα χρώματα και καλύτερο μαύρο και την τεχνολογία Edge αν και εντυπωσιακή στο μάτι να μην βολεύει στην εμπειρία χρίσης καθώς δυσκολεύει στην ανάγνωση και μειώνει την επιφάνεια χρίσης.

Οι λόγοι αυτοί καθιστούν περισσότερο βολικό στην εμπειρία χρίσης το LG G6, δίχως να σημαίνει ότι το Galaxy s8 έχει σοβαρό μειονέκτημα.

Στο θέμα των επιδόσεων το Samsung Galaxy s8 έχει το πάνω χέρι, ο επεξεργαστής Exynos είναι ψιλότερα σε όλες τις μετρήσεις και τα τεστ απόδοσης σε αντίθεση με τον Snapdragon 821 της προηγούμενης γενιάς που φοράει το LG G6.

Οι συσκευές λόγο και των 4GB Ram μπορούν άνετα να τρέξουν τα πάντα απροβλημάτιστα, με την LG να φαίνεται στα νούμερα τουλάχιστον, να κάνει καλύτερη διαχείριση της Ram από την samsung, χωρίς αυτό να έχει διαφορά κατά την χρίση.

Οι κάμερες των συσκευών είναι εξαιρετικές με την Samsung να κερδίζει και να αποδεικνύει ότι δεν είναι απαραίτητες οι διπλές κάμερες, αν και η διπλή κάμερα του LG G6 τα καταφέρνει σχεδόν το ίδιο.

Η αυτονομία των συσκευών είναι αυτό που μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα με το LG G6 να έχει το πάνω χέρι, καθώς η μπαταρία του μπορεί να αντέξει περισσότερο κατά έξι τουλάχιστον ώρες και αυτό μάλλον οφείλετε στις αρκετά λιγότερες εφαρμογές που τρέχουν στο παρασκήνιο σε αντίθεη με το Samsung Galaxy s8.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι και οι δυο συσκευές είναι αδιάβροχες και διαθέτουν ενδιαφέρον περιφερειακά, με την Samsung να έχει κάνει καταπληκτική δουλειά.

Οι δυο κορεάτικες συσκευές είναι σίγουρα οι καλύτεροι πρεσβευτές του Google Android και αξίζουν την προσοχή μας, αν και το Samsung Galaxy S8 έχει το μονοπώλιο σε αρκετές αγορές, όπως και της Ελλάδας λόγο απουσίας της LG, που για να αποκτήσετε το LG G6 θα πρέπει να απευθυνθείτε στο διαδίκτυο.

Τέλος οι διαφορές των συσκευών δεν είναι ιδιαίτερες, αν και προσωπικά λόγο της οθόνης θα τολμούσα να αποκτήσω το LG G6, αν και κάτοχος του Samsung Galaxy s8!

Τεχνικά

 

Samsung Galaxy S8

Οθόνη 5.8 ιντσες (Super AMOLED, Infinity QHD (2960 x 1440) αναλογία 18.9), Always-On, 3D Touch ,Gorilla Glass 5)
Επεξεργαστής Samsung Exynos 8895
Μνήμη RAM 4GB
Αποθηκευτικός χώρος 64GB (+microSD)
Κάμερα 12MP
Εμπρόσθια κάμερα 8MP
Αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, Αισθητήρα αναγνώρισης ίριδας, ηχεία stereo, WiFi, Bluetooth, NFC, GPS, 4G LTE,Υποδοχή USB Type-C κ.τ.λ.
Λειτουργικό σύστημα Android 7.1.1
Μπαταρία 3000 mAh
Διαστάσεις 148.90 x 68 x 8 mm / Βάρος 152gr / IP68

 

LG G6

Οθόνη 5.7 ιντσες QHD (2880 x 1440, 18:9)
Επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 821
Επεξεργαστής γραφικών Adreno 530
Μνήμη RAM 4GB
Αποθηκευτικός χώρος 64GB / 128GB (+Micro SD)
Διπλή κάμερα 13+13MP 4K
Εμπρόσθια κάμερα 5MP
Αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, Dolby vision WiFi, Bluetooth, GPS, Υποδοχή, USB Type-C, 4G LTE, αδιάβροχο (IP68) Κ.Τ.Λ.
Λειτουργικό σύστημα Android 7,0 με LG UX 6,0
Μπαταρία 3300 mAh