Δοκιμή και παρουσίαση: Xiaomi MI6

Η Xiaomi μας προσέφερε για δοκιμή και παρουσίαση το νέο Mi 6.

Το xiaomi mi6 σε αριθμούς

Εμφάνιση 9/10
Λειτουργία 8/10
Ποιότητα κατασκευής 8/10
Πρακτικότητα 8/10
Φωτογραφεία 8/10
Video 7/10
Εμπρόσθια κάμερα 8/10
Οθόνη 9/10
Μπαταρία 6/10

Εντυπωσιακά = Διπλή κάμερα, οθόνη.

Σοβαρά μειονεκτήματα = έλλειψη θήρας ακουστικών.

 

Η κινέζικη εταιρεία μας παράδωσε αποκλειστικά για δοκιμή και παρουσίαση το νέο και εντυπωσιακό δημιούργημα της, που αποτελεί μια από τις περισσότερο προσιτές και κορυφαίες συσκευές στην αγορά.

Η νέα συσκευή σχεδιαστικά υιοθετεί μια σοβαρή εμφάνιση επηρεασμένη από τον ανταγωνισμό και το παρελθόν της σειράς ΜΙ, καθώς συνδυάζει καμπυλωτές άκρες και κατασκευή από μέταλλο και γυαλί που τα παντρεύει εντυπωσιακά, η αίσθηση που προσφέρει στο χέρι μας είναι μοναδική λόγο της καμπυλότητας.

Η οθόνη είναι βελτιωμένη από την προηγούμενη γενιά, με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων να είναι ακαριαίος, ακόμη είναι απογοητευτική η απουσία της θήρας ακουστικών, κάτι άλλο δεν απουσιάζει από την συσκευή, καθώς διαθέτει μέχρι και υπέρυθρες για έλεγχο συσκευών και αδιάβροχη κατασκευή.

Στον εσωτερικό κόσμο της συσκευής κινεί τα νήματα ο επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 835 και συνεργάζεται με 6GB RAM που σε συνδυασμό με την κάρτα γραφικών προσφέρουν ένα μοναδικό αποτέλεσμα, η εσωτερική μνήμη της συσκευής είναι 64GB ή 128GB και δέχεται επέκταση μνήμης.

Τις ενεργοβόρες απαιτήσεις της συσκευής της διαχειρίζεται μια μπαταρία 3350mah που ανταποκρίνεται αρκετά καλά, καθώς με μια εξαντλητική χρίση έφτασε με επιτυχία τις 26 ώρες χρίσης.

Οι κάμερες της συσκευής μονοπωλούν το ενδιαφέρον, με την μπροστά να είναι αρκετά καλή και την πίσω διπλή κάμερα να είναι εκπληκτική μα όχι η καλύτερη στην μεγάλη κατηγορία και τον ανταγωνισμό.

Η συσκευή είναι σίγουρα μια πολλή ενδιαφέρον επιλογή, σχεδιαστικά και σε δυνατότητες, καθώς διαθέτει έναν εσωτερικό κόσμο που αποτελεί έναν από τους καλύτερους στην μεγάλη κατηγορία.

Τέλος, όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με την προσιτή τιμή που ξεκινάει από 400E μας αποδεικνύουν ότι το Xiaomi MI6 αξίζει την προσοχή μας.

 

Xiaomi Mi 6

Οθόνη 5,15 ιντσες FHD Force Touch (1920 x 1080)
Επεξεργαστής Qualcomm Snapdragon 835
Επεξεργαστής γραφικών Adreno 540 GPU
Μνήμη RAM 6GB
Αποθηκευτικός χώρος 64GB ή 128GB
Dual κάμερα 12MP + 12MP
Εμπρόσθια κάμερα 8MP
Αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, WiFi, Bluetooth, GPS, GLONASS, NFC, 4G LTE, υποδοχή USB Type-C κ.τ.λ.
Λειτουργικό σύστημα Android 7.1.1 MIUI 8
Μπαταρία 3350mAh