Κορυφώνεται η μάχη ανάμεσα στις Google και Ε.Ε.Α.

Η Google απαντά στην Ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού.

Η κορυφαία αμερικάνικη εταιρεία απαντά και εξηγεί την θέση της στην Ευρωπαϊκή επιτροπή ανταγωνισμού.

Η κορυφαία αμερικάνικη εταιρεία δηλώνει θύμα της Ε.Ε.Α. και λέει ότι θα εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες, εναντίον αυτής τις απόφασης που την χρεώνει με πρόστιμο 2,42 δις. ευρό, ακολουθεί η ανακοίνωση της εταιρείας.

Όταν κάνετε αγορές μέσω διαδικτύου, θέλετε να βρίσκετε τα προϊόντα που ψάχνετε γρήγορα και εύκολα. Και οι έμποροι θέλουν να προωθήσουν αυτά τα ίδια προϊόντα.

Για αυτό τον λόγο, το Google Search εμφανίζει διαφημίσεις αγορών, συνδέοντας τους χρήστες μας με χιλιάδες διαφημιζόμενους, μεγάλους ή μικρούς, με τρόπους που να είναι χρήσιμοι για όλους», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η Google.

Σύμφωνα με τη θέση της εταιρείας, τα υπάρχοντα αποτελέσματα αγορών που παρέχει είναι χρήσιμα και αποτελούν μια πολύ βελτιωμένη έκδοση των παλαιότερων διαφημίσεων που εμφανίζονταν μια δεκαετία νωρίτερα, όπου απαρτίζονταν μόνο από κείμενα, οπως εκτιμά η Google oι διαφημίσεις που περιέχουν εικόνες, αξιολογήσεις και τιμές ωφελούν τόσο την ίδια την εταιρεία όσο και τους διαφημιζόμενους και πιο σημαντικό τους χρήστες.

Για τον λόγο αυτόν χιλιάδες Ευρωπαίοι έμποροι χρησιμοποιούν αυτές τις διαφημίσεις για να ανταγωνιστούν μεγαλύτερες εταιρείες όπως η Amazon και το eBay.

“Το πρόστιμο είναι αποτέλεσμα ανάμεσα στην μάχη ανάμεσα σε Ευρώπη και Αμερική;”

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης και η Amazon που υποδηλώνει ότι έχει περισσότερες ευθύνες, έτσι η Google επισημαίνει ότι ανταγωνίζεται την Amazon καθώς και άλλες ιστοσελίδες αναζητήσεων για ηλεκτρονικές αγορές απλά προσφέροντας πιο χρήσιμες πληροφορίες για προϊόντα.

Όταν χρησιμοποιείτε το Google Search για την αναζήτηση προϊόντων, προσπαθούμε να σας παρέχουμε αυτά που αναζητάτε. Η ικανότητά μας να τα καταφέρνουμε τόσο καλά, δεν ευνοεί εμάς ή οποιαδήποτε άλλη ιστοσελίδα ή πωλητή – είναι το αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και της συνεχούς καινοτομίας, που βασίζεται στη πληροφόρηση από τον χρήστη.

Δεδομένων των στοιχείων και με σεβασμό στις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διαφωνούμε με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν και θα εξετάσουμε λεπτομερώς την απόφασή της Επιτροπής καθώς σκεφτόμαστε να προχωρήσουμε σε προσφυγή και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να κάνουμε σαφείς τις θέσεις μας.