Η Apple προκαλεί το αγοραστικό κοινό

Η Apple παραδέχεται ότι επιβραδύνει παλιές συσκευές της.

H Αμερικάνικη εταιρεία βρέθηκε στο επίκεντρο των επιτροπών ελέγχου και των ινστιτούτων καταναλωτών παγκοσμίως, καθώς κατηγορείτε ότι επιβραδύνει παλιές συσκευές της, με αποτέλεσμα να προκαλεί στου χρήστες την επιθυμία νέων αγορών.

H Apple επιβεβαίωσε στο συνεργατικό δίκτυο The Verge τα ευρήματα χιλιάδων χριστών, ότι σε εκατομμύρια συσκευές Iphone, Ipad κ.τ.λ. μείωσε τις επιδόσεις τους με αποτέλεσμα μια περισσότερο αργή εμπειρία χρίσης, που οδήγησε τους χρήστες στην αγορά νέων συσκευών.

«Σκοπός μας είναι να δώσουμε στους πελάτες μας την καλύτερη δυνατή εμπειρία, κάτι το οποίο συμπεριλαμβάνει τις συνολικές επιδόσεις, αλλά και την επέκταση της ζωής της συσκευής τους.

Οι μπαταρίες λιθίου σε χαμηλές θερμοκρασίες χάνουν την ικανότητά τους για μεγαλύτερες παροχές, έχουν χειρότερες επιδόσεις στη φόρτιση, ενώ με την πάροδο του χρόνου χειροτερεύουν.

Αυτό μπορεί να έχει αποτέλεσμα την αιφνιδιαστική απενεργοποίηση της συσκευής σας, το οποίο γίνεται αυτόματα για να προστατευθούν τα ηλεκτρονικά μέρη, πέρυσι παρουσιάσαμε ένα χαρακτηριστικό για τα iPhone 6, iPhone 6s και iPhone SE, το οποίο εξομαλύνει αυτήν την κατάσταση και μειώνει τον αριθμό των αιφνίδιων απενεργοποιήσεων και θα ακολουθήσουμε και σε άλλες παλιές συσκευές την ίδια πολιτική.»

Η Apple αναφέρει λοιπόν ότι δεν κάνει επίτηδες τις επιδόσεις των παλαιότερων συσκευών της, Iphone και Ipad χειρότερες, ώστε να αγοραστούν νέες συσκευές, κάτι που δεν πείθει του χρήστες και το αμερικάνικο ινστιτούτο καταναλωτών.