Είναι πολύ ευχάριστο που μπορούμε να βρούμε όποια δήποτε στιγμή πληροφορίες σχετικά με την ιατρική, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι, την ώρα που μαθαίνουμε μια πληροφορία και κάνουμε διάγνωση. Ότι δεν είμαστε γιατροί, επομένως δεν έχουμε τις κατάλληλες γνώσεις για να πετύχουμε μια σωστή διάγνωση και τα κατάλληλα εργαλεία διάγνωσης.
Συχνά το φαινόμενο διάγνωσης στο σπίτι προκαλεί ψυχολογικά προβλήματα που εξελίσσονται σε ψυχοσωματικά, και αυτό οφείλετε στους χρήστες όπου επιχειρούν να κάνουν διάγνωση και πιστεύουν ότι έχουν την ασθένεια λόγο των χιλιάδων αποτελεσμάτων αναζήτησης όπου προκύπτουν σε μια πρόχειρη αναζήτηση.
Έρευνα έχει δείξει ότι σε μια αναζήτηση (πόνος στο κεφάλι) σου βγάζει το Google ασθένειες από ημικρανίες μέχρι όγκο στο κεφάλι, αυτό οδηγεί τον ενδιαφερόμενο σε λανθασμένα συμπεράσματα, ψυχοσωματικά προβλήματα και φόβο για αυτό επισκεφθείτε ένα γιατρό μην κάνετε τον γιατρό. Επίσης έρευνα στην Ελλάδα δείχνει ότι η οικονομική κρίσης δεν επιτρέπει στους Έλληνες να πάνε σε γιατρό επομένως καταφεύγουν στο διαδίκτυο.