Δεν είναι σίγουρα αθώα μα ούτε και ένοχα αυτή είναι η σωστή πρόταση, Ο τρόπος ζωής μπορεί να αποφέρει καρκίνο διαφόρων μορφών όπως καρκίνο που οφείλετε σε διατροφικές συνήθειες ή καρκίνο από κληρονομικά αίτια, βέβαια κατά την ιατρική τίποτα δεν είναι εντελώς αβλαβές.
Έρευνα η οποία δεν μπορεί σίγουρα να πιστοποιηθεί από τον παγκόσμιο ιατρικό σύλλογο δεν είναι εγείρει, διότι όπως εξηγούν καθηγητές της ιατρικής σχολής Θεσσαλονίκης, τα κινητά βελτιώθηκαν σε θέματα ακτινοβολίας αλλά δεν υπάρχει χριστής όπου να χρησιμοποιεί κινητό από τα 16 έως τα 70 για να ήμαστε σίγουροι και εφόσον δεν υπάρχει τέτοιο δήγμα δεν μπορούμε να είμαστε βέβαιοι για μια τεχνολογία που είναι μονάχα 29 χρόνια στην ζωή μας και όχι παγκοσμίως.
Συγκεκριμένα το κινητά έχουν βελτιωθεί κατά 18 κλίμακες στον μετρητή ακτινοβολίας, επόμενος σίγουρα δεν είναι επικίνδυνα, βέβαια συμβάλουν σε κάποιες ασθένειες όπως και πολλά άλλα αντικείμενα ή συσκευές, μα αυτό δεν είναι κάτι το οποίο μπορείς να το αποδείξεις με βεβαιότητα ότι ναι ευθύνεται το κινητό ή όχι, κάτι τέτοιο θα ήταν λάθος.
Από την πλευρά μας σαν χρήστες τη να κάνουμε; Ακτινολόγος μηχανικός μας εξηγεί ότι απλά πρέπει να ζούμε με το κινητό χωρίς υπερβολές, δηλαδή να μην κοιμόμαστε μαζί με το κινητό στο μαξιλάρι και να μην το έχουμε επί μονίμου βάσεως στο αφτί μας και τέλος δεν είναι ανάγκη να έρχονται τα παιδιά σε επαφή με το κινητό από πολύ νεαρή ηλικία. Το σίγουρο είναι ότι τα κινητά είναι παντού και είναι σχετικά πολύ ασφαλές για την υγεία μας και μπορούμε να ζούμε με αυτά, απλά να μην υπερβάλουμε.