Το μέλλον της sony είναι ζοφερό

sony-logo

Η γιαπωνέζικη εταιρία συνεχίζει την πτωτική πορεία της και το μέλλων της είναι αβέβαιο, αλλά ποιά είναι η κατάσταση της πλέον;

 


Η εταιρία από το 2012 γνωρίζει μύωση στις συνολικές πωλήσεις της σταδιακά πάνω από 7% κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα να οδηγήσει στην διακοπή της παραγωγής του τμήματος VAIO και ανεξαρτητοποίησης, με την SONY να είναι απλός μέτοχος καταλαμβάνοντας το 2% την νέας εταιρίας.

Τα τμήματα τηλεοράσεων bravia και ήχου έχουν κραυγαλέα μύωση 39% από το 2010, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο κολοσσός να αποσυρθεί σαν επίσημος αντιπρόσωπος από την αγορά 12 χορών από την λατινική Αμερική και Αφρική.

Το τμήμα φωτογραφικών μηχανών “α” έχει πέσει θύμα του ανταγωνισμού την nikon και της canon καταλαμβάνοντας χαμηλά ποσοστά πωλήσεων ιδιαίτερα σε Ευρώπη και Αμερική αναγκάζοντας την εταιρία να προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής.

Όσο για το κερδοφόρο τμήμα της sony mobile που έχει ζήσει δόξες στο παρελθών σαν sony ericsson, δεν συνεχίζει την επιτυχία που είχε, καθώς είναι το τμήμα με της μεγαλύτερες αλλαγές και τα μεγαλύτερα λειτουργικά έξοδα, ενώ τα νούμερα μειώνονται σταδιακά παρ όλες τις προσπάθειες, με αποτέλεσμα από το 2012 να έχει γνωρίσει ζημία ύψους 7 δισεκατομμυρίων yen.

Ένα φως στο σκοτεινό μονοπάτι που πορεύεται η sony είναι το τμήμα sony playstation που ευθύνεται για την επιβίωση της sony, το μέλλων θα δείξει τι επιφυλάσσει αλλά η sony πρέπει να αλλάξει γραμμή πλεύσης για να επανέλθει.