Samsung galaxy s7 edge TOT Review

Cbwff1pWAAA3L03.jpg-large

Λίγα λόγια

Η κορεατική εταιρία δημιουργώντας το samsung galaxy s7 edge έκανε ένα σχέδιο γνωστό με δεδομένα και στοιχεία βγαλμένα από το παρελθόν και στόχο να δημιουργήσει ένα κερδοφόρο μέλλον, οικονομικά είναι φανερό πως το galaxy s6 ήρθε να διορθώσει τα λάθη του παρελθόντος και τα galaxy s7 ήρθαν να διεκδικήσουν το μέλλον και της χαμένες πωλήσεις και τα κακός κείμενα του τύπου και του αγοραστικού κοινού.

Η εμφάνιση της συσκευής είναι γνώριμη δίνοντας έμφαση στο μέταλλο όπου αγκαλιάζει περιμετρικά την συσκευή αφήνοντας μια αίσθηση σταθερότητας και ασφάλειας, με το νέο galaxy s7 edge να πατάει στα βήματα που χάραξε το samsung galaxy note 5 και του galaxy s6 edge plus, συγκεκριμένα στην αριστερή πλευρά βλέπουμε τους διακόπτες αυξομείωσης ήχου και δεξιά το διακόπτη ενεργοποίησης απενεργοποίησης της συσκευής.
Στην κάτω πλευρά θα δούμε να δεσπόζει στην μέση η θύρα φόρτισης και σύνδεσης ενώ στα αριστερά η εσοχή για τα ακουστικά και δεξιά τα ηχεία. Ο συνδυασμός αυτός κάνει της φήμες να οργιάζουν για ομοιότητες με άλλες συσκευές.
Στρέφοντας το βλέμμα στην κορυφή της συσκευής θα διακρίνουμε στην άκρη την είσοδο nano sim και επέκτασης μνήμης, Συνεχίζοντας θα παρατηρήσουμε την ύπαρξη γυαλιού (gorila glass 4) στην μπροστά και πίσω πλευρά της συσκευής που προσφέρει μια αίσθηση πολυτέλειας και ασφαλείας, στην μπροστά πλευρά της συσκευής δεσπόζει περήφανα η οθόνη διάστασης 5,5 ίντσες τύπου super amoled και τεχνολογίας edge με ανάλυση QHD (1440 x 2560).

Κάτω από την οθόνη το σκληρό κουμπί της κεντρικής οθόνης ενσωματώνει τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων βελτιωμένο από γενιά σε γενιά ενώ δεξιά και αριστερά τα κουμπιά αφής του λειτουργικού της google, στο πάνω μέρος θα δούμε την κάμερα 5mp (1920×1080 fhd), τους αισθητήρες μέτρησης και το ηχείο ομιλίας του χριστή και ενδιάμεσα από την οθόνη και το ηχείο να λάμπει το όνομα της φίρμας samsung.

Το πίσω μέρος της συσκευής συνεχίζει να εντυπωσιάζει καθώς έχει μια εξαιρετική κάμερα 12mp 4k και στα δεξιά της το φλας και των αισθητήρα καρδιακών παλμών να προκαλεί την καρδία σας να χτυπήσει πιο γρήγορα.

Στο εσωτερικό κόσμο της συσκευής θα δούμε να κινεί τα νήματα ο επεξεργαστής snapdragon 820 με τέσσερις πυρήνες, Τα γραφικά να αναλαμβάνει η κάρτα γραφικών Mali-T880mp12 με μνήμη ram 4gb και τις ενεργοβόρες απαιτήσεις της συσκευής τις καλύπτει μια μπαταρία χωρητικότητας 3600 mla μη αποσπώμενη η οποία δείχνει να ανταποκρίνεται ικανοποιητικά μα όχι κάτι ιδιαίτερο.Συνεχίζοντας θα παρατηρήσουμε τον αποθηκευτικό χώρο όπου φτάνει τα 32gb ή 128gb με την δυνατότητα επέκτασης μνήμης και διάφορα καλούδια όπως nfc, gps, ταχεία φόρτιση και όλα τα συναφή με αποκορύφωμα το ανερχόμενο μέλλον τον ψηφιακών ανέπαφων συναλλαγών. Το samsung pay που αναλαμβάνει να καλύψει της οικονομικές συναλλαγές μας και να ανταγωνιστή την πρόταση της apple (apple pay) μα όχι στην χώρα μας.

Την αξιοποίηση της συσκευής την αναλαμβάνει το λογισμικό google android 6,0 με το περιβάλλον χρίσης της samsung το ανανεωμένο TouchWiz ελαφρύτερο και πιο φιλικό από ποτέ και διάφορα κόλπα που αξιοποιούν την τεχνολογία edge διορθώνοντας τα λάθη του παρελθόντος.

Πλησιάζοντας στο τέλος θα μείνουμε ευχαριστημένοι με κάποιες λίγες σταγόνες πίκρας στων Ωκεανό ευχαρίστησης. Όπως το κουμπί του αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων που είναι χαμηλής ποιότητας για την κατηγορία της συσκευής, επίσης είναι φανερή η απουσία του αισθητήρα υπέρυθρων για έλεγχο οικιακών συσκευών, όπως και το μεγαλύτερο μέγεθος σε σχέση με τoν προκάτοχο του που ίσος ενοχλήσει. Όσον αφορά το οικονομικό μέρος για να το αποκτήσουμε θα πρέπει να δαπανήσουμε 839Ε και μια γκάμα χρωμάτων ( λευκό , μαύρο, χρυσό ) να καλύπτει της στιλιστικές μας ανησυχίες.