Το Oculus Rift καταγράφει προσωπικά δεδομένα

senator-al-franken-700x350-13-1460400611

Σε γερουσιαστή των ΗΠΑ εξετάζεται η υπόθεση.

Ο Αμερικανός γερουσιαστής Al Franken έστειλε επιστολή στην εταιρεία Oculus VR, ζητώντας τον λόγο για τον οποίο το Oculus Rift καταγράφει προσωπικά δεδομένα χρηστών.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει ότι στην πολιτική του Oculus Rift υπάρχει παράμετρος που επιτρέπει την καταγραφή προσωπικών δεδομένων αυτόματα και χωρίς την άδεια του χρήστη. Τα δεδομένα αυτά αφορούν τις κινήσεις σώματος των χρηστών και τις διαστάσεις του σώματός τους, καθώς επίσης και την τοποθεσία όπου βρίσκονται. Όλα αυτά τα στοιχεία “θα μπορούν να διαμοιραστούν και με τρίτες εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται η Oculus” όπως αναφέρει η σχετική επιστολή. Θα αντιλαμβανόμασταν αν όλα αυτά γινόντουσαν για λόγους beta testing, αλλά η τελευταία παράμετρος ίσως να έπαιξε καθοριστικό ρόλο για το ενδιαφέρον της Αμερικανικής δικαιοσύνης.

Η Facebook, που εδρεύει στην Αμερική, έχει εξαγοράσει την Oculus VR, συνεπώς κάθε δικαστική απόφαση εις βάρος της στη συγκεκριμένη χώρα επηρεάζει άμεσα την λειτουργία της εταιρείας και τις παγκόσμιες πωλήσεις της. Τα παραπάνω δεδομένα χρηστών μπορούν να αποσταλούν σε τρίτες εταιρείες “για οποιοδήποτε λόγο” όπως αναφέρουν οι κανονισμοί λειτουργίας του Oculus Rift.

H Oculus VR ανακοίνωσε ότι έλαβε την επιστολή. Καλείται να απαντήσει έως τις 13 Μαϊου. Αν η απάντησή της δεν καλύψει την δικαιοσύνη τότε η υπόθεση θα εκδικαστεί.

Από το gameworld.gr