Η toshiba θα μπει στην αγορά επεξεργαστών;

151109145828-toshiba-780x439

Η Toshiba δαπάνησε το ποσό των 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε εργοστάσιο δημιουργίας επεξεργαστών.

Η Toshiba φαίνεται ότι θέλει να αναπτύξει τις δραστηριότητές της παραπάνω από την μέχρι τώρα εταιρική της ταυτότητα που αποτελείτε από laptop, τηλεόρασης κ.τ.λ. Το νέο οικονομικό άνοιγμα αποτελείτε από την επένδυση στον τομέα των επεξεργαστών. Η κίνηση αυτή έχει στόχο την ανάπτυξη της εταιρίας και να αντιστρέψει την αρνητική ανάπτυξη όπου υπέπεσε τον τελευταίο καιρό, το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα έχει τρία στάδια ανάπτυξης που θα έχει γραμμή τερματισμού το 2020 με το ποσό να φτάνει τα 3,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Το εργοστάσιο της Toshiba θα απλώνει τα πλοκάμια του στην παγκόσμια αγορά σε 192 χώρες, ενώ θέλει η εταιρία να πείσει τους επενδυτές να επανέλθουν πίσω, μετά από το σκάνδαλο περί πλαστών οικονομικών αποτελεσμάτων που έκανε τους επενδυτές να αποχωρίσουν ακαριαία.

canon-logo

Η εταιρία φαίνεται ότι προσπαθεί να επανέλθει στην ανάπτυξη με διάφορους τρόπους όπως αλλαγή στρατηγικής μάρκετινγκ και στόχων, καθώς και ξεπούλημα τμημάτων όπως το τμήμα ιατρικού εξοπλισμού έναντι 5,93 δισεκατομμύρια στην canon και μετοχές από το τμήμα δίσκων αποθήκευσης σε επενδυτές εντός της Ιαπωνίας.