Η Google είναι ένοχη

google_unfair_antitrust_practices_nationalturk_1234

Ο κολοσσός είναι ένοχος σχετικά με τις κατηγορίες για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Η Google φαίνεται πώς παραβίασε τους κανόνες και τους νόμους της ΕΕ περί αθέμιτου ανταγωνισμού και μονοπωλίων. Η google κρίθηκε ότι ασκεί κατάχρηση της πρωτεύουσας θέσης της στην αγορά καθώς επέβαλε περιορισμούς στους κατασκευαστές Android συσκευών και τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών που ευνοούσαν οικονομικά και στρατηγικά την θέση της.

το πρώτο εργαλείο που χρησιμοποιεί η εταιρία για να εφαρμόσει την λογική της είναι το Google Search που είναι προ-εγκατεστημένο σε Android συσκευές και οδηγεί του χρήστες σε μονόδρομο. Ενώ το κατηγορητήριο δεν τελειώνει εδώ συνεχίζει με την στρατηγική και συμπεριφορά που εφαρμόσει στην σχέση της με τους κατασκευαστές καθώς απαιτεί να προ-εγκαταστήσουν οι κατασκευαστές τα εργαλεία Google Search, Google Chrome browser και google υπηρεσίες ( google drive, google maps κ.τ.λ.) προκειμένου να λάβουν την άδεια χρήσης του Google Android μα με πολλούς περιορισμούς.

eu-google

Η Google σε 12 εβδομάδες θα κριθεί για την τιμωρία της εφόσον και αν δεν επέλθει σοβαρή απάντηση από την πλευρά της, τέλος να σημειώσουμε πως πρόκειται για το δεύτερο «κατηγορητήριο» σε έναν χρόνο που αποστέλλει η Επίτροπος Βεστάγκερ στην Google.