Έρευνα: Τα κοινωνικά δίκτυα κερδίζουν τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας

shutterstock_59338987

Πρόσβαση στην κινητή τηλεφωνία έχει η επικράτεια, μα το ότι υπάρχει κινητή τηλεφωνία και διαθέτουν όλοι οι άνθρωποι πρόσβαση μέσο του κινητού τους συγκεκριμένα το 74%, δεν σημαίνει ότι επενδύουν στην επικοινωνία τους με νέα συμβόλαια ή κάρτες σύνδεσης λόγο οικονομικής κρίσης και αυξημένης τιμολογιακής πολιτικής.

Έτσι καταφεύγουν στα κοινωνικά δίκτυα όπου με μια απλή πρόσβαση στο διαδίκτυο είτε από τοπικά δίκτυα είτε από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, έχουν απεριόριστη πρόσβαση και επικοινωνία, επενδύοντας ελάχιστα σε σχέση με την δραστηριότητα τους.

Αναλυτικά το 42% των Ελλήνων διαθέτουν πρόσβαση σε τουλάχιστον δυο κοινωνικά δίκτυα ενώ το 69% έχει προσωπικό προφίλ τουλάχιστον σε ένα, με το facebook να είναι πρώτο και το twitter να ακολουθεί σε απήχηση. Επίσης το 70% των χριστών έχουν πρόσβαση σε ένα πρόγραμμα επικοινωνίας τύπου τσατ με το viber να κρατάει την πρωτεία στην Ελλάδα και το whats app να ακολουθεί και μετά το skype όπου έχει την πρωτιά σε μη φορητές συσκευές. Από την έρευνα μας απουσιάζει το διάσιμο facebook Messenger λόγο άμεσης σχέσης με το κοινωνικό δίκτυο facebook.