Συνέντευξη και ξενάγηση στο Sony center Berlin

Η ιαπωνική εταιρεία μας προσκάλεσε στα κεντρικά γραφεία της στο Βερολίνο της Γερμανίας που πρόκειται για τα κεντρικά διοικητικά γραφιά εντός της ευρωπαϊκής ενώσεις. Ξεκινώντας την ξενάγηση πρέπει να εξηγήσουμε ότι είναι ένας χώρος στο κέντρο της πρωτεύουσας την Γερμανίας (Bellevuestraße 5, 10785 Berlin) διαθέτοντας δυο μεγάλα κτίρια πενήντα ορόφων και ένα εμπορικό κέντρο που φιλοξενεί πολλά καταστήματα και φυσικά την αντιπροσωπία της Sony με τα περισσότερα προϊόντα της.

Στο Sony Center εργάζονται πάνω από 4000 εργαζόμενοι σε 8 διαφορετικά τμήματα όπως φωτογραφίας, τηλεοράσεων, προβολής, έξυπνων τηλεφώνων, μουσικής, κινηματογράφου και τέλος ψυχαγωγίας. Αναλυτικά το εμπορικό κέντρο περιλαμβάνει για τους επισκέπτες σινεμά καφετέριες εστιατόρια και μια αίθουσα της Lego, επιπλέον διαθέτει και έναν συναυλιακό χώρο, στα υπόλοιπα και σημαντικά η εγκατάσταση sony center περιλαμβάνει 3000 γραφιά 100 αίθουσες συνεδριάσεων 50 γραμματείες και 10 σεμιναριακές αίθουσες. Οι εργαζόμενοι έχουν ωράρια που δεν ξεπερνάνε τις οχτώ ώρες ενώ υπάρχουν και νυχτερινές βάρδιες, οι εργαζόμενοι επίσης έχουν το δικαίωμα διαλειμμάτων και εστίασης εντός του κτιρίου από την Sony ” ο μόνος λόγος για να βγεις από το κτίριο είναι για να καπνίσεις , αν δεν καπνίζεις δεν υπάρχει λόγος”, στο sony center υπάρχει και ξενοδοχείο για τους εργαζόμενους.

Στο sony center επίσης μας ξενάγησαν στην αντιπροσωπεία της Sony όπου δοκιμάσαμε όλα τα προϊόντα της εταιρείας από Smartphone και τηλεοράσεις μέχρι φωτογραφικές μηχανές και Playstation, επίσης μας προσφέραν μια εικόνα από τα διοικητικά γραφεία και όλους τους χώρους λειτουργίας, τέλος θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά την sony για την ξενάγηση και την συνέντευξη.