Η ευρωπαϊκή ένωση βάζει στο στόχαστρο τεχνολογικές εταιρείες

Η Ε.Ε. θα βάλει στο στόχαστρο πολλές τεχνολογικές εταιρείες και το νέο έτος, προκαλώντας πονοκέφαλο και προβλήματα στις εταιρείες.

Οι εταιρείες που θα βρεθούν απέναντι στην ευρωπαϊκή ένωση είναι οι Google, Apple, Microsoft και Amazon, που θα κλιθούν πιλοτικά από την επιτροπή ανταγωνισμού, όπως και για λόγους φοροδιαφυγής να απολογηθούν.

Για λόγους φοροδιαφυγής θα συνεχίσει να απολογείται και φέτος η Apple, μετά από την κατηγορία που θέλει να μην έχει πληρώσει φόρους στην ευρωπαϊκή ένωση ύψους 42 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Από την πλευρά τους οι Google και Microsoft έχουν να αντιμετωπίσουν ένα δυσμενές περιβόλων και να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις από την σχετική εγκύκλιο που θα παρουσιάσει και θα παραδώσει φέτος η Ε.Ε. και πρέπει να την ακολουθήσουν μετά από την κατηγορία μονοπωλίου από την ευρωπαϊκή επιτροπή.

Η Amazon από την πλευρά της έχει να αντιμετωπίσει ένα ολόκληρο κοινοβούλιο που μετά από μια συνεδρίαση θρίλερ αποφάσισε να περιορίσει την αμερικάνικη εταιρεία που θέλει να επενδύσει και να ασχοληθεί με νέες αγορές που δεν έχει ασχοληθεί στο παρελθόν που όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή επιτροπή “Η εταιρεία Amazon θα διαταράξει το αγοραστικό κοινό και την αγορά με την διανομή τροφίμων μέσο του δικτύου μεταφορών της σε Γερμανία και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής ένωσης”.