Η εταιρεία snap επιχειρεί επιλέγοντας Βρετανία και Ελλάδα

Η εταιρεία πίσω από την δημοφιλή εφαρμογή Snapchat επιλέγει το ηνωμένο βασίλειο για διεθνή έδρα και την Ελλάδα για διαφημιστική καμπάνια.

Η κίνηση αυτή είναι σχετικά ασυνήθιστη για μια υψηλής τεχνολογίας επιχείρηση των ΗΠΑ, που επιλέγει άλλη χώρα για έδρα και μάλιστα την μεγάλη Βρετανία που πολλές εταιρείες λόγο του Brexit και απέφυγαν και αποχώρησαν μεταφέροντας αλλού τα κεντρικά τους.

Επίσης εντύπωση προκαλεί ότι η εταιρεία Snap επέλεξε την Βρετανία που έχει αυξημένους φορολογικούς συντελεστές, κάτι που έχει απάντηση, καθώς το βρετανικό κράτος στην προσπάθεια του να κρατήσει και να προσέλκυση εταιρείες δίνει εξαιρετικά προνόμια όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Επιπλέον να σημειωθεί ότι η εταιρεία είχε να επιλέξει ανάμεσα σε χώρες όπως το Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Γερμανία και την Ιρλανδία, και επίλεξε την Μ. Βρετανία για καθαρά νομικούς λόγους και φυσικά οικονομικούς.

Όσο για την Ελλάδα, η εταιρεία επίλεξε την χώρα μας για κεντρική διαφημιστική καμπάνια, καθώς θα χρησιμοποιήσει τις ομορφιές του τόπου για προώθηση και διαφήμιση των εφαρμογών και των προϊόντων τεχνολογίας, να σημειωθεί ότι η εταιρεία μόνη της έκανε την συγκεκριμένη επιλογή.

Τέλος να σημειωθεί ότι η εταιρεία δεν θα αλλάξει την δραστηριότητα της ή τον τρόπο λειτουργίας της λόγο του Βρετανικού κράτους, η επιλογή αυτή είναι καθαρά νομική.