Ο νέος ψηφιακός βοηθός από την Samsung

Η Bixby είναι ο νέος ψηφιακός βοηθός για φορητές συσκευές Samsung.

Η εταιρεία διέρρευσε ανεπίσημα την ύπαρξη προγράμματος τεχνητής νοημοσύνης και φωνητικών εντολών, το κωδικό όνομα αυτού είναι Bixby. Το λογισμικό αναπτύσσετε με την θυγατρική εταιρεία της Samsung, την Viv Labs που εξαγόρασε πρόσφατα.

Το όνομα Bixby αποτελεί την κωδική ονομασία του προγράμματος που αναπτύσσετε, που πρόκειται για έναν ψηφιακό βοηθό που θα δέχεται φωνητικές εντολές και θα της εκτελεί και στην φορητή συσκευή μας αλλά και σε συσκευές που συνδέονται με το Smartphone μας.

Επίσης ο βοηθός Bixby έχει σκοπό να εμπλουτίσει την αγορά ψηφιακών αγορών καθώς θα συνεργάζεται πλήρως με την εφαρμογή πληρωμών Samsung Pay και μάλιστα μπορεί να εκτελεί και να προγραμματίζει πληρωμές αυτόματα και άμεσα όπου επιθυμούμε.

Επίσης η samsung με τον νέο Bixby έχει σκοπό να κάνει άνοιγμα και στην αγορά αυτοκινήτων καθώς θα μπορεί να συνεργάζεται με αυτόνομα ή έξυπνα αυτοκίνητα, όπως και να εκτελεί εντολές όπως φωνητικά μηνύματα, κλίσης, μουσική, αφήγηση, πλοήγηση κ.τ.λ. κατά την οδήγηση μας σε συμβατικά οχήματα. Τέλος ο Samsung Bixby θα κάνει ντεμπούτο μέσο του ανερχόμενου Samsung Galaxy s8.