Δίχως τέλος το σκάνδαλο Samsung

Ο κύβος ερρίφθη και η δικαιοσύνη απεφάνθη την σύλληψη του προέδρου του ομίλου Samsung Lee Jae-yong.

Στην Κορέα στην πόλη της Σεούλ το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα δήλωσε μετά από απόφαση σήμερα ότι ο Lee Jae-yong πρόεδρος του ομίλου εταιριών Samsung, δωροδόκησε με το ποσό των 36,42 εκατομμυρίων δολαρίων τον όμιλο επιχειρήσεων και τα ιδρύματα γνωστής επιχειρηματία Hoi Soon-sil, στενή φίλη της προέδρου της κορεάτικης δημοκρατίας Park Geun-hy.

Αναλυτικά το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα, ζήτησε την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του προέδρου του ομίλου Samsung Lee Jae-yong, που περιλαμβάνει τις κατηγορίες της διαφθοράς και της υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος.

Παράλληλα διερευνάτε και η πιθανή σύνδεση της υπόθεσης, με κρατικές υποθέσεις που λαμβάνουν την προσοχή της δικαιοσύνης από το 2014 μέχρι σήμερα, ενώ θα διερευνηθεί και εσωτερική έρευνα από κρατικούς υπαλλήλους εντός της εταιρείας Samsung.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε ο όμιλος εταιριών Samsung Group, αναφέρει ότι δε θα αποδεχτεί τις κατηγορίες που αποδίδει ο εισαγγελέας σε βάρος του Lee Jae-yong σχετικά με δωροδοκία που συνέβη το 2015 ώστε να επιτευχθεί σχετική συγχώνευση που η εταιρεία έχει παραδεχθεί ότι έδινε χρήματα, όμως έχει διαψεύσει επανειλημμένα ότι προσπάθησε να ασκήσει πιέσεις για τη συγχώνευση.

Τέλος μένει να δούμε την εσωτερική ανακατάταξη που θα συμβεί στην Samsung και την πολιτική αβεβαιότητα που αναστατώνει την Νότια Κορέα.