Η NOKIA HMD Global εξαγοράζει την εταιρεία Comptel

Μια κίνηση που θα συμβάλει θετικά στο οικονομικό μέλλον της φιλανδικής εταιρείας.

Η NOKIA αποφάσισε να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση μέσο την μαμάς εταιρεία HMD Global, που κρίνει σημαντική μια τέτοια εξαγορά για την οικονομική πορεία της εταιρείας.

Καθώς ο όμιλος Nokia δεν διαθέτει πλέον, κάποια σημαντικά τμήματα που σχετίζονται με εξοπλισμό δικτύων τέταρτης γενιάς και έτσι αναγκάζετε να αποκτήσει με πολλά επιπλέον χρήματα από τρίτους προμηθευτές, κάτι που δεν συμφέρει την NOKIA.

Η Comptel είναι μια φινλανδική εταιρεία λογισμικού και διαμόρφωσης εξοπλισμού τέταρτης γενιάς, με μια γραμμή παραγωγής που μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα και εντυπωσιακά σε συνδυασμό με την τεχνολογία που έχει η NOKIA.

Οι Nokia, Ericsson και η Huawei είναι οι τρεις μεγαλύτεροι παίκτες στην παγκόσμια αγορά τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, που ερευνούν και ασχολούνται έντονα με δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G) και έχουν εμπειρία στα δίκτυα 4ης γενιάς που χρησιμοποιούνται από όλους.

Τέλος η προσφορά της HMD NOKIA είναι € 3,04 ανά μετοχή, το οποίο μεταφράζετε σε 370$ εκατομμύρια, προσφορά που ξεπέρνα κατά 30% την αξία της εταιρείας Comptel.