Υπό κράτηση ο αντιπρόεδρος της samsung Lee Jae yong

Η κορεάτικη εταιρεία είναι ξανά στο μάτι της δικαιοσύνης μετά από δωροδοκία σε κρατικούς φορείς.

Το Κεντρικό Περιφερειακό Δικαστήριο της Σεούλ αποφάσισε την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Lee Jae yong αντιπροέδρου της Samsung.

Ο Lee Jae yong είναι ο γιος του Προέδρου της Samsung Lee Kun hee που έχει μια μικρή συμμετοχή και δεν είναι απαραίτητο να συλληφθεί, αλλά ο γιος του Lee θα κρατηθεί μετά την απόφαση του δικαστηρίου ότι δωροδόκησε αξιωματούχους της Νότιας Κορέας και ιδρύματα που ανήκουν σε φίλη και συνεργάτη της προέδρου της χωράς Παρκ Γκουν χιέ με 35 εκατομμύρια δολάρια.

Η Samsung επιχείρησε με αυτές τις παράνομες μεθόδους να κερδίσει την εύνοια της κυβέρνησης σε διάφορες συγχωνεύσεις, ώστε να αποβάλει τον κρατικό μηχανισμό ελέγχου.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Lee Jae yong σαν δεύτερος διευθύνουν σύμβουλος της Samsung συλλαμβάνεται μέσα σε ένα τόσο μικρό χρονικό διάστημα, μόνο που αυτή την φορά θα κρατηθεί για 18 μίνες, μέχρι την δίκη του.

Στην δικογραφία που συμπλήρωσε ο εισαγγελέας περιλαμβάνει υπεξαίρεση χρημάτων, δωροδοκία, ψευδορκία, διατήρηση και απόκρυψη μαύρου χρήματος καθώς και διακίνηση στο εξωτερικό.

Τέλλος η Samsung έχει μπει σε καθεστώς αναδιοργάνωσης για να λύσει πολλά επικοινωνιακά και λειτουργικά προβλήματα που προέκυψαν, τους τελευταίους μίνες.