Καταρρέει η Lenovo

Η κινέζικη εταιρεία δέχτηκε βουτιά εσόδων με πτώση στα καθαρά της κέρδη.

Η Lenovo Group Ltd με μεγάλη της λύπη διαπίστωσε ότι τα έσοδα κινήθηκαν πτωτικά σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του περασμένου έτους, με ακαριαία πτώση και μονάδα μύωσης κερδών που έφτασε το 67%, που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ για την εταιρεία.

Αναλυτικά η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2016 διαμορφώθηκαν στα 98 εκατομμύρια δολάρια, αρκετά πιο χαμηλά από τα 159,5 εκατομμύρια που προέβλεπαν, και μέχρι τον μίνα που διανύουμε τώρα έχασε άλλα 30 εκατομμύρια δολάρια.

Το αποτέλεσμα αυτό αποτελεί αρνητικό και ανησυχητικό, καθώς η lenovo αποτελεί την μεγαλύτερη εταιρεία πωλήσεων προσωπικών υπολογιστών στον κόσμο, με την εταιρεία να είναι υποχρεωμένη να βρει μια λύση για να σταματήσει την ακραία πτώση πωλήσεων και κερδών.

Τέλος η εταιρεία ανησυχεί καθώς έκτος από το τμήμα προσωπικών υπολογιστών που πέφτει αν και πρώτο στην αγορά ακόμη, έχει να αντιμετωπίσει και την δραματική πτώση πωλήσεων Smartphone που γνωρίζει το τμήμα της, κατέχοντας ιδιαίτερα χαμηλές θέσης στην παγκόσμια αγορά.