Η CIA αναστάτωσε τις εταιρείες τεχνολογίας

Η CIA σύμφωνα με τους Wikileaks αναστατώνουν την παγκόσμια αγορά τεχνολογίας και εκατομμύρια ανθρώπους.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες παίρνουν μέτρα και εφαρμόζουν έκτακτα μέτρα ώστε να εξιλεωθούν από την αποκαλυπτική αποκάλυψη των Wikileaks, καθώς η CIA παρακολουθούσε μέσο έξυπνων συσκευών χρήστες.

Η Apple σπεύδει να καλύψει τα κενά ασφαλείας του λογισμικού της μετά τη διαρροή των Wikileaks, καθώς και με τις Samsung και LG που παίρνουν δραστικά μέτρα ασφαλείας για τις έξυπνες τηλεοράσεις και την Google να εφαρμόζει νέα πολιτική απορρήτου.

H νέα διαρροή του ιστότοπου, με τίτλο «Vault 7», συνοδεύεται από περίπου 10.000 αρχεία που αφορούν την περίοδο 2014 – 2016 και αποτελούν προϊόν υποκλοπής δεδομένων, μηνυμάτων και ηχητικών αρχείων, ακόμα και φωνητικών εντολών από συσκευές με λειτουργικό σύστημα iOS και Android.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο ιστότοπος Wikileaks, η CIA φέρεται να χρησιμοποιούσε κατασκοπευτικό κακόβουλο λογισμικό που ήταν σχεδιασμένο να προσβάλει προϊόντα τεχνολογικών κολοσσών όπως  Samsung, Apple, LG, Google, Lenovo και προϊόντα με λειτουργικό Google Android, όπως τηλεοράσεις, έξυπνα ηχεία, smart ψυγεία κ.τ.λ. , συσκευές με ξεπερασμένες εκδόσεις λογισμικού κ.τ.λ. με την CIA να τα μετατρέπει σε μικρόφωνα, αλλά και προβαίνοντας σε υποκλοπές δεδομένων, μηνυμάτων και ηχητικών αρχείων ή δεδομένων.

Τέλος να σημειωθεί ότι η CIA φαίνεται να προέβαινε σε τέτοιες ανήθικες ενέργειες με την ανοχή του κράτους των ΗΠΑ, παραβιάζοντας κάθε κανόνα ηθικής και σεβασμού παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα.