Οι ΗΠΑ αναστατώνουν εταιρείες και χρήστες παγκοσμίως

Οι εταιρείες πάροχοι αποκτούν το δικαίωμα διαμοιρασμού των διαδικτυακών στοιχειών μας.

Οι εταιρείες πάροχοι των ΗΠΑ όπως AT&T, Verison, Sprint, T-Mobile κ.τ.λ. μετά λύπης τους ανακοίνωσαν το νέο νομοσχέδιο περί διαμοιρασμού προσωπικών δεδομένων περιήγησης των χριστών στο διαδίκτυο στις ΗΠΑ.

Οι ΗΠΑ τον Οκτώβριο του 2016 επί προεδρίας Barack Obama μέσο της ομοσπονδιακής επιτροπής επικοινωνιών (FCC – Federal Communications Commission) έδωσε την έγκριση για την θέσπιση νέων κανόνων για την προστασία της ιδιωτικότητας των χρηστών στο διαδίκτυο.

Το νομοσχέδιο απαιτούσε από τους παρόχους τηλεπικοινωνιών να ενημερώνουν τους χρήστες και να ζητούν την έγκριση τους, ώστε να μοιραστούν ή να πουλήσουν τα δεδομένα της περιήγησης τους σε τρίτους, δηλαδή το ιστορικό περιήγησης.

Σήμερα επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ η γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε και αποφάσισε την άρση του προηγούμενου νομοσχεδίου, με αποτέλεσμα οι πάροχοι να έχουν πλέον το δικαίωμα να μοιράζονται και να πουλούν το ιστορικό περιήγησης σε διαφημιστικές εταιρείες ή εταιρείες στατιστικών χωρίς την άδεια και την ενημέρωση των χρηστών.

Η μέθοδο αυτή καθιστά εύκολη την ιδιωτική ζωή των χριστών και τους κάνει ευάλωτους σε παρακολούθηση από τρίτες υπηρεσίες που δεν αναφέρονται.

Η είδηση έρχεται να θορυβήσει την παγκόσμια αγορά, καθώς θέλουν να το εφαρμόσουν και άλλες χώρες από την Ευρωπαϊκή ένωση και την Ασία, που θα προταθεί και πρέπει να αποφασίσει το εκάστοτε κοινοβούλιο για την ισχύει του νόμου.