Η Samsung κατηγορούμενη από την Huawei

Δικαστήριο της Κίνας καθιστά ένοχη της Samsung για κλοπή σχεδίων.

Η Samsung Electronics καλείτε να πληρώσει $ 11,6 εκατομμύρια στην Huawei στην Κίνα, για τον λόγο παραβίασης διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας.

Το κινεζικό δικαστήριο της πόλης Quanzhou Fujian, αποφάσισε και υποχρεώνει την Samsung να πληρώσει το συγκεκριμένο πρόστιμο, λόγο αντιγραφής σχεδίων από το τμήμα της Huawei που ασχολείται με έξυπνα τηλέφωνα.

Από την πλευρά της η Samsung δεύτερη μεγαλύτερη κατασκευάστρια smartphone στον κόσμο, δήλωσε ότι είναι η πρώτη ετυμηγορία και δεν θα επηρεάσει την εταιρεία και φυσικά ούτε τις πωλήσεις της στην Κίνα, καθώς αναμένεται να χρειαστούν χρόνια για να φτάσει στον τελικό συμπέρασμα, αν και η εταιρεία θα «εξετάσει σε βάθος την απόφαση του δικαστηρίου και θα καθορίσει τις κατάλληλες απαντήσεις».

Η απόφαση ήρθε σε μια εποχή που η Samsung έχει χάσει έδαφος στην Κίνα από τοπικούς ανταγωνιστές, όπως η Huawei, Oppo και Vivo τα τελευταία χρόνια, καθώς οι κινεζικές εταιρείες προσφέρουν τα smartphones σε προσιτές τιμές.

Τέλος οι μετοχές της Samsung λόγο της δικαστικής απόφασης υποχώρησαν 0,9%, κάτι που είναι ενοχλητικό παρά ανησυχητικό, όπως λέει η εταιρεία.