Απορρόφησε η Verizon πλήρως την Yahoo!

Η Verizon ολοκλήρωσε επίσημα την εξαγορά της Yahoo! με 4,48 δισ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Verizon, από σήμερα η Yahoo θα συγχωνευθεί με την εταιρεία AOL, με την νέα εταιρεία να αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο.

Οι δυο εταιρείες θα διατηρήσουν τα εμπορικά σήματα και ονόματα τους, ενώ τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου θα αναλάβει ο CEO της AOL, Τιμ Άρμστρονγκ με την Verizon να  ανακοίνωσε ότι θα απολύσει περίπου 2,100 υπαλλήλους, σχεδόν το 15% του εργατικού της δυναμικού της Yahoo.

Η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Verizon δημιούργησε πλέον τον όμιλο Oath, που θα φιλοξενεί περισσότερα από 50 brands μέσων και τεχνολογίας, τα οποία απασχολούν πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Ο νέος όμιλος Oath θα περιλαμβάνει τις HuffPost, Yahoo Sports, AOL.com, MAKERS, Tumblr, BUILD Studios, Yahoo Finance, Yahoo Mail κ.τ.λ.