Κατώτερη των προσδοκιών η Yahoo

Παραβιάσεις λογαριασμών και τεράστιες οικονομικές ζημίες απέκρυψε.

Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις της εταιρείας στην επίθεση παραβίασης από χάκερ το 2013 που έφτανε τον αριθμό των 1.000.000.000 λογαριασμών, ο αριθμός των θυμάτων τελικά έφτασε τα 3.000.000.000.

Ναι περίπου 3 δισεκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών της Yahoo «έπεσαν θύματα» των χάκερ το 2013, κάτι που απέκρυψε καλά η εταιρεία.

Συγκεκριμένα η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Yahoo η Verizon αφού την αγόρασε προχώρησε σε έρευνα και ανακάλυψε ότι η ανεξάρτητη τότε Yahoo απέκρυψε και δεν υπολόγισε σωστά τον αριθμό των παραβιάσεων.

Η δήλωση αυτή μαρτύρησε την αδυναμία της τότε Yahoo να προστατέψει τους λογαριασμούς των χριστών και την ψευδή μαρτυρία της τότε εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό έγινε γνωστό το 2016 που η εταιρεία υποστήριζε πως τα ονόματα οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οι κωδικοί πρόσβασης περίπου ενός δισεκατομμυρίου λογαριασμών είχαν πέσει στα χέρια των χάκερ, ένας αριθμός εξίσου μεγάλος άλλα αρκετά μικρότερο από τα τρία δισεκατομμύρια που μαθαίνουμε τώρα

Σημειώνεται ότι η νέα αυτή αποκάλυψη έρχεται μετά από πολλές οικονομικές ζημίες της εταιρείας και τέσσερις μήνες μετά την εξαγορά της Yahoo από την Verizon ύψους 4,48 δισ. δολάριων, που έκαναν την verizon να επενδύσει σε ένα “βαρέλι δίχως πάτο” που την φέρνουν σε μεγάλες εκπλήξεις, προβλήματα και οικονομικό αιφνιδιασμό.

Τέλος η Yahoo αναμένεται να στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους επιπλέον λογαριασμούς που έχουν επηρεαστεί και η Verizon να προχωράει σε νέες οικονομικές και στρατηγικές αλλαγές στο θέμα της Yahoo.