Η Apple αντιμέτωπη με τον νόμο

Οι Apple και Foxconn διατηρούν έναν εργασιακό μεσαίωνα.

Η Foxconn που είναι υπεύθυνη εταιρεία για την παραγωγή και συναρμολόγηση των Smartphone και Tablet της κορυφαίας αμερικάνικης εταιρείας στην Κίνα, χρησιμοποιεί στα εργοστάσιά της εκτός από κακοπληρωμένους ενήλικες, και μαθητές που δουλεύουν παράνομες υπερωρίες μέχρι και 11 ώρες, προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη παγκόσμια ζήτηση.

Να σημειωθεί ότι η Foxconn έχει κατηγορηθεί για παράνομες και άθλιες συνθήκες εργασίας χιλιάδες φορές στο παρελθόν, με την Apple να κάνει τα στραβά μάτια, επίσης να σημειωθεί ότι η νέα καταγγελία οφείλετε στην αυξημένη ζήτηση του νέου Iphone X, που πρέπει να ανταποκριθεί η Apple.

Τις νέες καταγγελίες έκαναν έξι μαθητές ηλικίας 17 έως 19 ετών στη βρετανική εφημερίδα Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, η μαθητές στο πλαίσιο απόκτησης εργασιακής εμπειρίας υποχρεώθηκαν παρά τη θέλησή τους να εργάζονται κάθε μέρα 11 ώρες στο εργοστάσιο συναρμολόγησης Iphone X, κάτι που απαγορεύεται από την κινεζική νομοθεσία.

Τις καταγγελίες συμπληρώνουν 3.000 μαθητές ενός σχολείου επαγγελματικής εκπαίδευσης στην Κίνα και σύμφωνα με πληροφορίες και άλλοι μαθητές και από άλλα σχολεία έκαναν κάτι ανάλογο.

Τέλος η Apple και η Foxconn απάντησαν και δήλωσαν ότι οι μαθητές εργάσθηκαν εθελοντικά και αμείφθηκαν, ενώ για τις υπερωρίες παραδέχθηκαν ότι δεν θα έπρεπε να έχουν γίνει, Τον λόγο έχει ο νόμος.