Σε περιπέτειες η Samsung

Αναγκάζετε η samsung να αλλάξει διοικητική μορφή.

Είναι οριστικό και επίσημο, την επιβολή ποινής κάθειρξης 12 ετών στον αντιπρόεδρο της Samsung Electronics Λι Τζάε-γιονγκ για διαφθορά, ζήτησε ο εισαγγελέας του δικαστηρίου της Νότιας Κορέας που εκδικάζει την έφεσή του σε προηγούμενη καταδίκη του.

Ο ειδικός εισαγγελέας έκρινε ότι η υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο κληρονόμος της Samsung αποτελεί παράδειγμα υπόθεσης αθέμιτων σχέσεων μεταξύ της πολιτικής εξουσίας και των επιχειρηματιών, υποστηρίζοντας ότι ο Λι δωροδόκησε έμμεσα την αποπεμφθείσα πρόεδρο της νότιας Κορέας Παρκ Γκέουν-χίε και άμεσα την φίλη της που έπαιζε τον ρόλο διαμεσολαβητή και βιτρίνας.

Το αντάλλαγμα ήταν η βοήθειά τους για να κληρονομήσει τον έλεγχο της διαχείρισης της τεράστιας εταιρείας Samsung από τον ασθενή πατέρα του Λι Κουν-χι και να πετύχει ανώδυνα αθέμιτες συγχωνεύσεις.

Στο μεταξύ ο ειδικός εισαγγελέας ζήτησε την επιβολή ποινής κάθειρξης 7 με 10 ετών και σε άλλα πέντε ανώτερα στελέχη της Samsung.

Τέλος να σημειωθεί ότι η Samsung θα πρέπει να προχωρήσει σε μεταφράσεις και αλλαγές ώστε να μην διαθέτει άτομα με μαυρισμένο ποινικό μητρώο στο ενεργητικό της που εμπλέκονται με τον νόμο και την πολιτική διαφθορά.