Η Google θα χρεώνει τους κατασκευαστές στην Ε.Ε.

Η Google έκανε την απειλή της πραγματικότητα.

Η Google είχε πει ότι σε περίπτωση που συνεχίσει τις κιρρώσεις η Ε.Ε. θα αλλάξει πολιτική, έτσι ανακοίνωσε ότι θα χρεώνει έως $40 τους κατασκευαστές για κάθε συσκευή που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της στην Ευρώπη, δηλαδή θα ξεκινήσει να χρεώνει τους κατασκευαστές συσκευών Android που εμπορεύονται και πουλούν συσκευές Android στην ευρωπαϊκή αγορά, σε περίπτωση που επιθυμούν να προσφέρουν στους πελάτες τους στην Ευρώπη προεγκατεστημένα το κατάστημα Google Play και τις υπόλοιπες υπηρεσίες της, πλήν των Google Search και Google Chrome που θα είναι σίγουρα διαθέσιμα.

Όλες oi προεγκατεστημενες εφαρμογές της Google Που βλέπουμε όταν ανοίγουμε για πρώτη φορά τα κινητά μας θα χρεώνονται στον κατασκευαστή για να μας τα δώσει και θα είναι στην κρίση του αν θέλει να τα έχει προεγκατστημένα κατά την αγορά μας, σε περίπτωση που θέλει ο κατασκευαστής θα ανέβει η τιμή του προϊόντος που θα αγοράσουμε.

Το κόστος θα εξαρτάτε από την πυκνότητα των Pixel και την γεωγραφική περιοχή, δηλαδή μεγαλύτερο κόστος θα αφορά τα Android smartphones και tablets που θα πωλούνται σε Γερμανία, Σουηδία, Νορβηγία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ολλανδία, σε αυτές τις χώρες, τα smartphones με πυκνότητα pixels άνω των 500ppi στη οθόνη θα χρεώνονται με $40 το καθένα για να φέρουν προεγκατεστημένες τις υπηρεσίες και το κατάστημα εφαρμογών της Google.

Τέλος το μέτρο αυτό θα ισχύσει από την 1η Φεβρουαρίου 2019 με αποτέλεσμα την αύξηση τιμών στα Android smartphone και ο οικονομικος πόλεμος Η.Π.Α. εναντίον Ε.Ε. με θύματα τις εταιρειες συνεχίζετε.