Η νέα mastercard Bio

Η κάρτα συναλλαγών με δακτυλικό αποτύπωμα.

Η άνοδος των πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου έχει κάνει την κάρτα μας ευάλωτη σε κλοπές, έτσι η Mastercard μετά από την πρωτότυπη mastercard zwipe αποφάσισε να διαθέσει στην αγορά την νέα κάρτα της με όνομα Mastercard bio, που διαθέτει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Η κάρτα Mastercard Biometric εκτελεί όλων των ειδών τις πληρωμές, ανέπαφες και μη απλά πρέπει να είναι σε επαφή με το δάκτυλο που έχετε θέσει να έχει το δακτυλικό αποτύπωμα αποθηκευμένο, ενώ η κάρτα μπορεί να έχει μέχρι και τέσσερις διαφορετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς και φυσικά μπορείτε να ψωνίζετε και διαδικτυακά με την συγκεκριμένη μέθοδο.

 

Η εταιρεία λέει ότι η κάρτα λειτουργεί με όλα τα τερματικά η και με μαγνητική ταινία και αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται στη Νότιο Αφρική ενώ δοκιμές σχεδιάζονται για την Ευρώπη και την περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού τους ερχόμενους μήνες.

Τέλος λόγο αυξημένης ασφάλειας είναι εφικτό με την κάρτα να μπορεί ο χρήστης να βλέπει στο smartphone του ανέπαφα άμεσα πληροφορίες σχετικά με αγορές και το υπόλοιπο των χρημάτων του.