Η KODAK θέλει να ανακάμψει

Η KODAK σχεδιάζει ψηφιακό φωτογραφικό νόμισμα.

Η KODAK είναι μια εταιρεία από τις ποιο ιστορικές παγκοσμίως και είναι μια εταιρεία που την νίκησε η δημιουργική καταστροφή, καθώς δεν προσαρμόστηκε στις αλλαγές του καιρού και λύγισε στον κορυφαίο ανταγωνισμό.

Η διάσημη εταιρεία διανύει μία περίοδο που έχει διάρκεια πολλών ετών δυσλειτουργίας και πτώσης σε οικονομικό και εμπορικό επίπεδο, χάνοντας το 79% της αξίας της και το 65% του προσωπικού της.

Η KODAK στην επιθυμία της να ανακάμψει προχώρησε σε μια εντυπωσιακή ιδέα με ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει την δημιουργία ψηφιακού νομίσματος για την εξαργύρωση των πνευματικών δικαιωμάτων των φωτογραφιών και των φωτογράφων. Αναλυτικά το νόμισμα θα κοστολογεί τις φωτογραφίες και θα χρησιμοποιείτε για συναλλαγές μεταξύ χριστών και φωτογράφων έτσι οι χρήστες και φωτογράφοι θα αποζημιώνονται άμεσα σε KODAK νομίσματα για το έργο τους ή για την χρίση τους αντίστοιχα, με τα Νομίσματα KODAK να τα εξαργυρώνει η εταιρεία με φυσικό νόμισμα ένατη ενός ποσοστού που κρατάει.

Το σχέδιο αυτό εκτόξευσε τις μετοχές της εταιρείας κατά 60%, ποσοστό που είχε να δει η KODAK από το 1997, μένει να δούμε την εφαρμογή και την βιωσιμότητα αυτού του project.