Παγκόσμιος πόλεμος πέμπτης γενιάς

Το 5G είναι ο λόγος της διαμάχης ανάμεσα σε ΚΙΝΑ και ΗΠΑ.

Οι δυνάμεις είναι δυο από την μια πλευρά η Huawei που είναι παρακρατική εταιρεία της ΚΙΝΑΣ και από την άλλη η αμερικάνικη βιομηχανία με τις Qualcomm και intel στην πρώτη γραμμή, οι δυο πλευρές έχουν έναν πόλεμο που ο νικητής τα παίρνει όλα Ο νικητής της διαμάχης θα εξοπλίσει την Παγκόσμια αγορά με εξοπλισμό για 5G που σημαίνει δισεκατομμύρια ευρώ κέρδους για τα επόμενα 10 χρόνια τουλάχιστον.

Ο πάροχος του 5G που θα κερδίσει πολλά παραπάνω καθώς θα έχει στο πελατολόγιο εταιρείες παροχής Internet, εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, εταιρείες κατασκευής τεχνολογικών προϊόντων (smartphone, PC, Tablet…), κράτη, αυτοκινητοβιομηχανίες, εταιρικά δίκτυα, βαριές βιομηχανίες, οργανισμούς, κρατικές υπηρεσίες κ.τ.λ. Όλα σε ένα δίκτυο που θα πληρώνει δικαιώματα και θα πρέπει να συντηρείτε και πολλές βιομηχανίες να ζουν και να επενδύουν δισεκατομμύρια στο 5G.

Μερικά ονόματα που επενδύουν στην τεχνολογία 5G είναι… οι Apple, Samsung, HMD NOKIA, Siemens, LG, Xiaomi, AUDI, Mercedes, PSA, Toyota, Airbus, Boeing, Microsoft, Google, T-mobile, Vodafone, Ericsson, Verizon, o2, Cosmote και πολλές άλλες εταιρείες. Επίσης πολλές χώρες είναι στο πρόγραμμα, όπως και η Ελλάδα. Το 5G συνολικά θα εξυπηρετεί περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους δηλαδή 2.000.000.000 πελάτες.

Ο πόλεμος άρχισε με την ΗΠΑ να επεμβαίνει σε χώρες με κατηγορίες κατασκοπείας ώστε να μην συνεργαστούν με την Huawei όπως πρόσφατα απέρριψαν την Huawei η νέα Ζηλανδία και χώρες τις Ευρώπης. Επίσης οι ΗΠΑ συνεχίζουν τον πόλεμο με την Κίνα συλλαμβάνοντας της αντιπρόεδρο της HUAWEI στον Καναδά.

H Huawei από την πλευρά της ενεργεί διαδικασίες για αντίποινα στις ΗΠΑ που πασχίζουν να κερδίσουν τον πόλεμο πέμπτης γενιάς και δισεκατομμυρίων.