Αλλάζει το τοπίο της αγοράς του διαδικτύου.
Η υπερψήφιση του νόμου Copyright της Ευρωπαϊκής ένωσης από την Ευρωπαϊκή επιτροπή έφερε και τις ανεξάρτητες ψηφοφορίες σε κάθε χώρα μέλος της Ε.Ε.
Αναλυτικά έγινε εσωτερική ψηφοφορία σε 28 χώρες της ΕΕ με τις 19 να ψήφισαν υπέρ του νομοσχεδίου όπως και η Ελλάδα! 3 λευκό Το Βέλγιο, Εσθονία Σλοβενία και 6 κατά Ιταλία, Ολλανδία, Λουξεμβούργο, Πολωνία, Φινλανδία και Σουηδία.
Η απόφαση αυτή θέτει τη λειτουργία της υπηρεσίας Google News και Youtube σε αβέβαια μονοπάτια για την λειτουργία τους στην Ε.Ε. καθώς Google μπορεί να χρειαστεί να πληρώνει τους εκδότες περιεχομένου για μια απλή αναφορά μέχρι και για αναφορική προβολή ολόκληρου περιεχομένου. Αυτό μεταφράζετε σε περιορισμό του περιεχομένου και των ειδήσεων και την φίμωση των συγκεκριμένων αγορών με σοβιετικά πρότυπα, φέρνοντας μύωση κερδών σε επιχειρήσεις εταιρείες, οργανισμούς, site, δημιουργούς κ.τ.λ. όπως και επιχειρηματικά και πολιτικά πηγαδάκια.
Τέλος μένει να δούμε την απάντηση της google και την εφαρμογή των αποφάσεων αυτών στην αγορά του διαδικτύου που έχει αναστατωθεί από την Ε.Ε. και από την ίδια τη Google με τις αποφάσεις αλλαγών που επιβάλει συχνά πυκνά.
