Η ARM στηρίζει την Huawei

Οι δυο εταιρείες συνεχίζουν την συνεργασία τους.

Η βρετανική εταιρεία κατασκευής chip ARM δήλωσε ότι θα επαναλάβει την προμήθεια τεχνολογίας τσιπ στην Huawei αφού στο παρελθόν διέκοψε τους δεσμούς της με την κινεζική εταιρεία, ως αποτέλεσμα της εμπορικής σύγκρουσης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας. Η ARM έχει κατασταλάξει ότι οι τεχνολογίες της είναι από το Ηνωμένο Βασίλειο και ως εκ τούτου η προμήθεια τους στην Huawei δεν θα ήταν παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων.

Η θυγατρική της Huawei HiSilicon, η οποία σχεδιάζει τα chipsets για τα smartphones της εταιρείας, χρησιμοποιεί σχέδια ARM ως βάση για τα σχέδιά της. Η αρχιτεκτονική v8-A του ARM και η επόμενη γενιά του δεν έχουν αμερικανική προέλευση, η εταιρεία έχει δηλώσει ότι οι περιορισμοί των ΗΠΑ δεν ισχύουν.

Η ARM από το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεργαστεί ξανά με την Huawei αγνοώντας την εμπορική διαμάχη των ΗΠΑ-Κίνας καθώς δεν την αφορά και δεν παραβιάζει κανέναν νόμο, η ARM είναι η δεύτερη εταιρεία μετά την Qualcomm που συνέχισε τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες με την Huawei.