Νέα συνεργασία για LG και Qualcomm

Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι δυο εταιρείες τεχνολογίας.

Η LG Electronics (LG) και η Qualcomm Technologies Inc., θυγατρική της Qualcomm Incorporated, ανακοίνωσαν τα σχέδια για συνεργασία για την περαιτέρω ανάπτυξη του webOS Auto, του infotainment συστήματος της LG για τα οχήματα. Αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματα της webOS Auto και της πλατφόρμας ανάπτυξης αυτοκινήτων (Automotive Development Platform – ADP) της Qualcomm® Snapdragon™, οι εταιρείες στοχεύουν στη δημιουργία και προώθηση μιας αναβαθμισμένης εμπειρίας στο αυτοκίνητο τόσο για τους οδηγούς όσο και για τους επιβάτες.

Η webOS Auto της LG είναι μια πλατφόρμα που λειτουργεί με Linux και αξιοποιεί την τεχνογνωσία της LG στην ενημέρωση των οχημάτων για την επόμενη γενιά συνδεδεμένων αυτοκινήτων. Η πλατφόρμα webOS Open Source Edition 2.0 της LG που ανακοινώθηκε πρόσφατα και προσθέτει λειτουργίες στο λογισμικό ψυχαγωγίας του αυτοκινήτου, επιτρέπει στους προγραμματιστές να δοκιμάσουν μερικά από τα καινοτόμα χαρακτηριστικά που θα ενσωματωθούν στην webOS Auto. Ο ανοικτός κώδικας και τα σχετικά εργαλεία και οδηγοί διατίθενται εδώ.

Η πλατφόρμα Snapdragon ADP διαθέτει κορυφαίες infotainment τεχνολογίες που υποστηρίζονται μέσω δυνατοτήτων τεχνητής νοημοσύνης (AI), προηγμένων γραφικών για ρυθμίσεις πολλαπλών οθονών υψηλής ανάλυσης και streaming πολυμέσων υψηλής ευκρίνειας. Η Snapdragon ADP έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα συνολικό περιβάλλον υλικού και λογισμικού για την ταχεία ανάπτυξη πλατφόρμας θαλάμου διακυβέρνησης αυτοκινήτου υψηλής απόδοσης και ισχύος, συμπεριλαμβανομένων οθονών ψυχαγωγίας επιβατών και πίσω θέσεων.

Εκτός από την ανάπτυξη και τη διάθεση μιας πιο προηγμένης webOS Auto πλατφόρμας, η LG και η Qualcomm θα συνεργαστούν σε μια πλατφόρμα αναφοράς την οποία η LG θα παρουσιάσει τον Ιανουάριο στην CES 2020.

«Χαιρετίζουμε πολύ αυτή τη συνεργασία με την Qualcomm που επεκτείνει το οικοσύστημα της πλατφόρμας webOS Auto με τις τελευταίες λύσεις της Qualcomm, όπως τα δίκτυα 5G και τα πολυμέσα, έτσι ώστε οι πελάτες να μπορούν να απολαμβάνουν την ίδια ψυχαγωγία που έχουν στο σπίτι και στα συνδεδεμένα αυτοκίνητα» δήλωσε ο Dr. I.P. Park, Πρόεδρος και CTO της LG Electronics. «Μαζί, η webOS και η Snapdragon ADP θα προσφέρουν μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα υλικού και λογισμικού υψηλής απόδοσης για μελλοντικά συστήματα ψυχαγωγίας οχημάτων».

«Η συνεργασία μεταξύ LG και Qualcomm Technologies βασίζεται στη μακροχρόνια και επιτυχημένη σχέση μεταξύ των δύο εταιρειών, δημιουργώντας μια μεγάλη συνέργεια στο λογισμικό αυτοκινήτων επόμενης γενιάς», δήλωσε ο Jim Cathey, Senior Vice President και President of Global Business Operations της Qualcomm Technologies Inc. «Είμαστε βέβαιοι ότι ο συνδυασμός της εμπειρίας και της τεχνογνωσία μας στην ανάπτυξη τεχνολογιών αυτοκινήτων θα βοηθήσουν να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία μέσα στο όχημα την οποία αναζητούν οι πελάτες».

Δ.Τ.