Η LG δεν είναι βιώσιμη στην αγορά κινητών

Το τμήμα Smartphone δεν αποδίδει στην αγορά.

Είναι γνωστό ότι η LG τα τελευταία χρόνια ακολουθεί πτωτική πορεία που δεν σταματά χρόνο με τον χρόνο, συγκεκριμένα η οικονομική πτωτική πορεία άρχισε το 2012 με την κορεάτικη εταιρεία να πέφτει από την τέταρτη θέση τις παγκόσμιας κατάταξης στην ένατη θέση μέχρι το 2019.

Η εταιρεία προχώρησε σε αρκετές επενδύσεις για το τμήμα Mobile που το θεωρούσε ιδιαίτερα σημαντικό πετυχαίνοντας να τραβήξει τα βλέμματα και να θεωρείτε ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές παγκοσμίως. Η LG έφτασε στην σημερινή καταστροφή λόγω λανθασμένης τιμολογιακής πολιτικής, αυξημένου ανταγωνισμού από την κίνα και ελαττωματικών προϊόντων.

Η LG έχει περιορίσει την δραστηριότητα του τμήματος Smartphone σε ποσοστό 60% από το 2012 μέχρι σήμερα και μύωση κερδών 42% από το 2012 μέχρι σήμερα Η κορεάτικη εταιρεία έχει κερδοφόρα τμήματα που στηρίζουν το ζημιογόνο τμήμα Smartphone.

Συνέπειες που αντιμετωπίζει η LG Mobile οδήγησαν στην έξοδο από πολλές αγορές όπως η Ελληνική και σε πολυμερισμό άλλων αγορών ώστε να είναι βιώσιμη η παρουσία της. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η Samsung δήλωσε ότι δεν θεωρεί την LG ανταγωνιστεί πλέον.