Αρνητικά Ρεκόρ για την Foxconn

Τα χαμηλότερα κέρδη της εικοσαετίας ανακοίνωσε.

Το τριμηνιαίο κέρδος της Foxconn έφτασε στο χαμηλό δύο δεκαετιών το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, καθώς η εταιρεία αναγκάστηκε να σταματήσει τις δραστηριότητές της στην Κίνα εν μέσω πανδημίας κοροναϊού και η ζήτηση από βασικούς πελάτες όπως η Apple ήταν στα χαμηλά. Η εταιρεία ανέφερε καθαρό κέρδος 70,3 εκατομμυρίων δολαρίων, κατά 90% σε ετήσια βάση, το χαμηλότερο ποσοστό από το πρώτο τρίμηνο του 2000 και λιγότερο από το ένα τέταρτο της εκτιμώμενης αναλύσεις της εταιρείας.

Η Foxconn αναφέρει το χαμηλότερο τριμηνιαίο κέρδος σε 20 χρόνια, προβλέπει ότι θα σταθεροποιηθεί το δεύτερο τρίμηνο
Τα πράγματα κοιτάζουν προς τα πάνω, λέει η εταιρεία σε μια δήλωση και προβλέπει ότι θα σταθεροποιηθεί το δεύτερο τρίμηνο, τώρα που όλα τα εργοστάσιά της στην Κίνα έχουν ανοίξει ξανά. Η πρόβλεψη για το επόμενο τρίμηνο περιλαμβάνει μια διψήφια ποσοστιαία αύξηση από τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, αν και εξακολουθεί να μην είναι αρκετή.

Ο πρόεδρος της Foxconn προβλέπει ετήσια αύξηση εσόδων άνω του 10% για τα τμήματα επιχειρήσεων και υπολογιστών. Ωστόσο, τα πράγματα συνεχίζουν να φαίνονται ζοφερά για τα ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης, όπου η πρόβλεψη είναι μείωση κατά 15%, καθώς η μειωμένη αγοραστική δύναμη επηρεάζει σοβαρά τη ζήτηση.