Αλλαγές στο Google Photos

Τέλος ο απεριόριστος χώρος από τον Ιούνιο του 2021.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του Google Photos ήταν οι δωρεάν, απεριόριστες μεταφορτώσεις φωτογραφιών και βίντεο και αντίγραφα ασφαλείας σε συμπιεσμένη μορφή. Η Google ανακοίνωσε τώρα ότι αυτή η λειτουργία θα καταργηθεί την 1η Ιουνίου 2021.

Από την 1η Ιουνίου, όλα τα αρχεία που μεταφορτώνονται στις Φωτογραφίες Google θα καταμετρηθούν στον προεπιλεγμένο αποθηκευτικό χώρο των 15 GB που λαμβάνετε με κάθε νέο λογαριασμό Google. Εάν έχετε συνδρομή στο Google One, τότε θα υπολογίζεται σε αυτήν.

Το Google Photos θα σταματήσει να προσφέρει δωρεάν μεταφορτώσεις εικόνων την 1η Ιουνίου 2021
Προηγουμένως, μόνο οι εικόνες που μεταφορτώθηκαν στη μη συμπιεσμένη προεπιλογή ποιότητας «Πρωτότυπη» θα υπολογίζονταν στον αποθηκευτικό χώρο σας, ενώ οι εικόνες που μεταφορτώθηκαν στη συμπιεσμένη προεπιλογή ποιότητας «Υψηλής» ήταν δωρεάν. Από την 1η Ιουνίου, όλες οι εικόνες θα αντιμετωπίζονται ως ίδιες.

Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη εδώ. Πρώτα απ ‘όλα, όλες οι εικόνες που ανέβηκαν πριν από την 1η Ιουνίου 2021 δεν θα μετρηθούν. Αυτή η αλλαγή ισχύει μόνο για εικόνες που έχουν μεταφορτωθεί μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Αυτό δεν σημαίνει ότι θα σας ζητηθεί να πληρώσετε αμέσως την 1η Ιουνίου 2021. Εάν δεν χρησιμοποιείτε το πλήρες δωρεάν 15 GB που συνοδεύει κάθε λογαριασμό Google, μπορείτε να συνεχίσετε να ανεβάζετε έως ότου συμπληρωθεί. Μόλις συμβεί αυτό, θα έχετε την επιλογή να εγγραφείτε σε ένα από τα σχέδια του Google One εάν σκοπεύετε να συνεχίσετε τη μεταφόρτωση.

Ωστόσο, εάν είστε ανενεργός στην υπηρεσία για πάνω από δύο χρόνια ή πάνω από το όριο αποθήκευσης για περισσότερα από δύο χρόνια, τότε η Google μπορεί να διαγράψει το περιεχόμενό σας σε πολλές υπηρεσίες.

Εάν έχετε τηλέφωνο Pixel, τότε θα συνεχίσετε να λαμβάνετε δωρεάν, απεριόριστο αντίγραφο ασφαλείας για τις φωτογραφίες και τα βίντεo σας για την προβλεπόμενη περίοδο.

Η Google θα προσφέρει ένα εργαλείο τον Ιούνιο του 2021 που θα σας επιτρέψει να διαχειριστείτε τις αντίγραφα ασφαλείας των φωτογραφιών και των βίντεo σας και να επιλέξετε τι θέλετε να διατηρήσετε και τι θέλετε να διαγράψετε. Το εργαλείο θα επισημάνει αυτόματα περιεχόμενο όπως σκοτεινές ή θολές φωτογραφίες ή μεγάλα βίντεο που μπορεί να μην θέλετε να διατηρήσετε.

Αυτή η αλλαγή ισχύει για όλους τους χρήστες του Google Photos σε όλες τις πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων των Android, iOS και desktop.