Η Ε. Ένωση αποφάσισε κοινό πρωτόκολλο φόρτισης

Apple για ποιον χτύπα η καμπάνα;

“Όταν ακούς να χτυπά η καμπάνα, μη ρωτάς για ποιόν χτυπάει, να ξέρεις ότι χτυπάει για σένα”, έγραψε ο Ερνέστ Χέμινγουεϊ και όχι φυσικά σκεπτόμενων της Apple! Η ευρωπαϊκή ένωση αποφάσισε την εφαρμογή κοινού πρωτοκόλλου φόρτισης σε όλους τους κατασκευαστές από το 2024, με την εφαρμογή και αποδοχή της USB Type C, και την Apple να πρέπει νσ συμβιβαστεί και να δεχτεί ότι ηττήθηκε σε αυτήν την μάχη, καθώς είναι η μόνη με διαφορετική θήρα φόρτισης.

Έτσι οι εταιρείες – κατασκευαστές θα κάνουν χρίση αποκλειστικά της USB Type C για την φόρτιση, όπως απαιτεί το κοινό και υπογεγραμμένο νομοσχέδιο της Ευρωπαϊκής ένωσης των 27 κρατών μελών, με την Apple μέχρι το 2024 να καλείτε να προχωρήσει στο πρώτο iphone με USB Type C και πιλοτικά να το εφαρμόσει σε όλες τις συσκευές της (ipad, AirPods…).

Η συγκεκριμένη απόφαση δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς συζητείτε από το 2020 το σχέδιο νόμου για την μύωση των ρίπων και πλαστικών από τεχνολογικά προϊόντα, και αν και αποτελεί μια καλή εξέλιξη για τον χρήστη αυτό, δεν αποτελεί καλή εξέλιξη η απουσία φορτιστών από την συσκευασία αγοράς σε φορητές συσκευές.