Εξαγοράζει η DELL την εταιρεία EMC μια συμφωνία μαμούθ

Dell-Building

Στις 7 Σεπτεμβρίου επίσημα ολοκληρώνετε η συμφωνία ανάμεσα στην Dell και την EMC με σκοπό την εξαγορά, αλλάζοντας το τοπίο στην σκακιέρα.

Η διαπραγμάτευση ανάμεσα στις δυο κορυφαίες εταιρίες κράτησε δέκα ολόκληρους μήνες από την ανακοίνωση της Dell πώς πρόκειται να εξαγοράσει την EMC και το ποσό που θα καταβάλει η Dell είναι περίπου 67 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι δύο εταιρείες επιβεβαίωσαν ότι θα οριστικοποιήσουν τη συμφωνία στις 7 Σεπτεμβρίου.

Οι δύο εταιρείες πήραν πράσινο φως και έλαβαν ρυθμιστική έγκριση του Υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, η οποία ήταν η τελευταία απαραίτητη συνθήκη που έπρεπε να κλείσει πριν ολοκληρωθεί η συναλλαγή σύμφωνα με δηλώσεις τους, ώστε να αποφύγουν το νομικό σύστημα περί μονοπωλίου.

18952712-mmmain

Οι μέτοχοι της εταιρείας EMC ενέκριναν κατά συντριπτική πλειοψηφία την συμφωνία τον Ιούλιο, όπου περίπου το 98% των μετόχων ψήφισαν υπέρ της πώλησης και συγχώνευσης, Σε δήλωση τους, οι εταιρείες επιβεβαίωσαν ότι με το κλείσιμο της συμφωνίας οι μέτοχοι της EMC θα λάβουν 24,05 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά που είναι ένα ποσό ρεκόρ για την μετοχή της εταιρείας.

Η νέα εταιρεία που θα είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες τεχνολογίας στον κόσμο θα φέρει το όνομα «Dell Technologies» θα αρχίσει τη λειτουργία της αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής και θα εμφανίζεται ως «DVMT» στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, υπό τη νέα διεύθυνση θα λειτουργήσουν και άλλα brands συμπεριλαμβανομένων των Dell, EMC Information Infrastructure, VMware, Pivotal, RSA, και Virtustream που γνωρίζει το αγοραστικό κοινό