Το πόρισμα Samsung Galaxy Note 7

Η Samsung ανακοίνωσε το αποτέλεσμα της έρευνας, των εκρήξεων που απασχόλησαν την δημοσιότητα.

Η Smasung θέλοντας να κλείσει μια σελίδα που τις στοίχισε πολλά έκανε μια διεξοδική έρευνα που συμμετείχαν ενδοεταιρικές και εξωτερικές ομάδες ερευνητών.

Η κορεάτικη εταιρεία για να πετύχει μια εμπεριστατωμένη έρευνα που θα καθησυχάσει την παγκόσμια κοινότατα, μας αναφέρει ότι 700 μηχανικοί δοκίμασαν 200.000 Galaxy Note 7 και 30.000 μπαταρίες.

Το αντικείμενο της έρευνας ήταν σφαιρικό καθώς έγινε έλεγχος στα επίπεδα παραγωγής, συναρμολόγησης, hardware και software.

Το πόρισμα αναφέρει εμπεριστατωμένα το Samsung Galaxy Note 7 δεν προκάλεσε πρόβλημα και είναι μια ασφαλή συσκευή, αλλά η μπαταρία λιθίου.

Αναλυτικά το Galaxy Note 7 κυκλοφόρησε με μπαταρίες από δυο εταιρείες κατασκευής την ίδια της Samsung με το τμήμα SDI και την Amperex Technology.

Η Samsung μας αναφέρει ότι και οι δυο τύποι μπαταριών είχαν κατασκευαστικό πρόβλημα, καθώς και οι δυο μπαταρίες των εταιρειών έφταναν στο ίδιο ανεπιθύμητο αποτέλεσμα.

Σχετικό έγγραφο αναφέρει ότι οι μπαταρίες Samsung SDI και Amperex έχουν τεχνικά προβλήματα που δεν πρόκειται να επαναληφθούν ξανά, τα προβλήματα παρατηρούνταν στις γωνίες τις μπαταρίας και στα διαχωριστικά ανάμεσα στα επίπεδα στο εσωτερικό της συσκευής, που προκαλούσε την σταδιακή αλλοίωση και υπερθέρμανση της συσκευής.


Τέλος να σημειωθεί ότι η Samsung έχει στα χέρια της το 96% των συσκευών Samsung Galaxy Note 7, με ενα 4% να αγνοεί το πρόβλημα της συσκευής.