Διαμάχη ανάμεσα στις εταιρείες LG και Samsung

Εμφύλιος πόλεμος και διαμάχη ξέσπασε ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας της N.Κορέας.

Ο πόλεμος ξέσπασε για τα μάτια της Qualcomm που για λόγους παραγωγής αποφάσισε να διαθέσει τον νέο κορυφαίου επεξεργαστή της για αρχή, μόνο στην Samsung και όχι στην LG όπως έχει αναφερθεί.

Ο νέος Snapdragon 835 που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει σε ναυαρχίδες αρκετών κατασκευαστών, θα διατεθεί για αρχή μόνο στην εταιρεία Samsung, που θέλει να κάνει χρίση του νέου επεξεργαστή στο ανερχόμενο Samsung Galaxy S8.

Η LG έχει έρθει σε δύσκολη θέση, καθώς το νέο LG G6 που αποτελεί την νέα ναυαρχίδα της εταιρείας θα ανακοινωθεί στις 26 Φεβρουαρίου στην έκθεση MWC 2017 στην Βαρκελώνη.

Η εταιρεία επίσης θέλει να κάνει ντεμπούτο στην αγορά νωρίτερα, κάτι που η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν βοηθάει, καθώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα κατά την παραγωγή που θα φέρει αλλαγή στρατηγικής για την LG.

Η Qualcomm αναφέρει ότι ο επεξεργαστής Snapdragon 835 δεν θα είναι διαθέσιμος σε μεγάλες ποσότητες πριν από τον Απρίλιο του 2017, που θα προκαλέσει πρόβλημα σε πολλούς κατασκευαστές.

Η Qualcomm απαντάει στην LG ότι ανέπτυξε τον νέο Snapdragon 835 σε συνεργασία με τη Samsung, έτσι έχει την προτεραιότητα σε διαθεσιμότητα, η έκβαση της ιστορίας δεν βοηθάει την εταιρεία LG που έχει βρεθεί σε αδιέξοδο που απαιτεί γενναίες αποφάσεις.