Διαμάχη ανάμεσα στις εταιρίες Google και UBER

Βιομηχανική κατασκοπεία κλοπές και δικαστικές διαμάχες στο παρασκήνιο.

Η Waymo εταιρία της Google που ασχολείται με τα αυτόνομα οχήματα κατέθεσε μήνυση κατά της Uber στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνιας, κατηγορώντας την για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Τώρα η Waymo, ζητά από το ομοσπονδιακό δικαστήριο των ΗΠΑ να μπλοκάρει το αυτόνομο πρόγραμμα της Uber, με την δικογραφία να αναφέρει ότι το αυτόνομο πρόγραμμα τις Uber βασίζεται σε σχέδια τα οποία έχουν κλαπεί από την Google, από τον Antony Levandowski, τον πρώην υπεύθυνο για το project των αυτόνομων οχημάτων της Google ο οποίος το 2016 αποχώρησε από την Google.

Αναλυτικά ο Levandowski φαίνεται να είχε μεταφέρει 14.000 απόρρητα αρχεία χωρητικότητας 9,7 GB (εμπορικά μυστικά, σχεδιαγράμματα, αρχεία σχεδιασμού και αρχεία δοκιμών), σε ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο, συμπεριλαμβανομένου του άκρως απόρρητου σχεδίου του συστήματος LiDAR που αφορά τα αυτόνομα αυτοκίνητα της Google.

Τέλος η Google Waymo έκανε αγωγή στην Uber και στην Otto του Levandowski, για βιομηχανική κατασκοπεία, παραβίαση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και για αθέμιτο ανταγωνισμό.