Η Samsung αυξάνει τον ανταγωνισμό

Η Samsung βάζει νέο παίκτη στην παγκόσμια αγορά λειτουργικών.

Η κορεάτικη εταιρεία έχει ξεκινήσει εδώ και χρόνια να αναπτύσσει και να λανσάρει δειλά το δικό της λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές, το Samsung Tizen.

Το Tizen μέχρι σήμερα ήταν ένα λειτουργικό βασικό και άγνωστο στον περισσότερο κόσμο, καθώς δεν κυκλοφορούσαν ούτε πολλές συσκευές με το συγκεκριμένο λειτουργικό ούτε ήταν στην παγκόσμια αγορά διαθέσιμο.

Η Samsung ανακοίνωσε κατά την διάρκεια του Tizen Developer Conference 2017 που διοργανώθηκε στο San Francisco ότι η εταιρεία θα κάνει τα Tizen phones διαθέσιμα σε όλες τις χώρες και αγορές του κόσμου μέχρι το τέλος του 2017 με έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό νέων εφαρμογών.

Η Samsung για τις ανάγκες του Tizen os εχει προχωρήσει σε πολλές συνεργασίες με εταιρείες και προγραμματιστές, για την ανάπτυξη πολλών εφαρμογών.

Με την Samsung να έχει σκοπό να αλλάξει την αγορά των λειτουργικών συστημάτων μπαίνοντας με το Tizen στην αγορά των Google Android, Apple Ios και Microsoft windows 10, τέλος η Samsung με το Tizen θέλει να θορυβήσει και την Google με τους περιορισμούς που θέτει με το Google Android στην Samsung.