Συνεχίζετε η διαμάχη Apple και Qualcomm

Η Qualcomm κορύφωσε την διαμάχη με νέες πολλαπλές μηνύσεις.

Η Qualcomm ανακοίνωσε μέσο νομικού προσώπου πως καταθέτει μηνύσεις ενάντια στις εταιρείες Foxconn, Compal, Wistron και Pegatron, εταιρείες που αποτελούν σημαντικοί συνεργάτες για την Apple.

Το περιστατικό είναι μια συνεχεία της διαμάχης που ξεκίνησε τον Ιανουάριο όταν η Apple είχε μηνύσει την Qualcomm στο νομικό σύστημα των ΗΠΑ, Κίνας και Βρετανίας με το επίσημο έγγραφο να γράφει ότι την χρεώνει υπερβολικά ποσά για πρώτες ύλες και τεχνολογίες στα οποία συνέβαλε στην ανάπτυξη τους στο παρελθόν.

Η Apple από την πλευρά της ισχυρίστηκε ότι από τότε που συνεργάστηκε με τις αρχές στη Ν. Κορέα για μια αντιμονοπωλιακή έρευνα κατά της Qualcomm, η κινέζικη εταιρεία κατηγορείτε ότι παρακράτησε ένα δισεκατομμύριο δολάρια ως αντίποινα και ότι εδραιώνει τη θέση της μέσω τακτικών αποκλεισμού και υπερβολικών απαιτήσεων.

Από την πλευρά της η Qualcomm κατηγορεί την Apple ότι επηρεάζει και περιορίζει τις δυνατότητες δικών της τεχνολογιών για να ευνοήσει την Intel, με την κινέζικη εταιρεία να απαιτεί την απαγορεύσει των Apple iPhone σε ΗΠΑ, Κίνα και Μ. Βρετανία.

Σε συνέντευξη τύπου ο αντιπρόεδρος και γενικός σύμβουλος της Qualcomm Don Rosenberg, δήλωσε ότι η κινέζικη εταιρεία θα στραφεί νομικά ενάντια των εταιρειών Foxconn, Compal, Wistron και Pegatron, που απαιτεί από αυτούς και την Apple να σταματήσουν να χρησιμοποιούν την πνευματική ιδιοκτησία της Qualcomm χωρίς να καταβάλουν τα απαραίτητα συμφωνηθέντα ποσά.

Ένας παγκόσμιος πόλεμος τεχνολογίας φαίνεται να ξεκίνησε και το κλειδί το έχει ο νόμος.